Ό,τι πιο άσχετο έχει γραφτεί για το ΠΠΤ

Εγώ από μοτοσυκλέτες δεν ξέρω πολλά πράγματα.

Η μόνη σχέση που είχα ήταν στα 18 μου όταν ο αδερφός μου με απειλησε ότι αν δεν πάω να πάρω δίπλωμα μοτοσυκλέτας δεν θα με ξανάπαιρνε μαζί του για ψάρεμα. Το πήρα. Αυτά.

Μετά από χρόνια δυστυχώς κάποιος από την οικογένεια αποφάσισε να ασχοληθεί με τα μοτοσακό αντί να λιώνει στο PS3 και εδώ και 2 χρόνια τραβιόμαστε στις πίστες.

 

Με αυτή την πολυετή πείρα και γνώση λοιπόν θα σας πω πώς είδα εγώ τον πρώτο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας που έγινε το Σαββατοκύριακο στις 1-2 Απριλίου στα Μέγαρα.

 

Παρασκευή ελεύθερες δοκιμές

Η μέρα που γίνονται τα ελεύθερα είναι πάντα η πιο ωραία μέρα γιατί κανείς δεν έχει άγχος και όλοι δοκιμάζουν τις μοτοσυκλέτες τους με κέφι μπρίο και χαρά. Είναι η μέρα που στήνεις την τέντα σου, την βιδώνεις στο έδαφος για να μην την βρεις στην Ελευσίνα και περνάς τεχνικό έλεγχο.

Τεχνικός έλεγχος είναι ένας έλεγχος που γίνεται στην μοτοσυκλέτα και στον οδηγό να δουν αν τηρεί όλους τους κανονισμούς και συνήθως πάντα μετά από τον τεχνικό έλεγχο κάποιος βρίζει που δεν ήξερε ότι πρέπει να έχει μια τσιμούχα ανάποδα (λέω τυχαίους όρους για να εντυπωσιάσω). Τελος πάντων εγώ δεν ξέρω από αυτά αλλά όταν μου τα εξηγούν κουνάω αργά το κεφάλι πάνω κάτω για να δείξω ότι έχω κατανοήσει βαθιά την πληροφορία.

 

Η μεγάλη είδηση στον πρώτο αγώνα της χρονιάς ήταν ότι θα ερχόταν η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Θα μας δείχνανε στην Cosmote TV.

Εμείς Cosmote TV έχουμε πάρει σπίτι για να βλέπουμε το motoGP. Εγώ βασικά το motoGP το βλέπω για τις πτώσεις αλλά όταν πέφτει κάποιος φωνάζω οχι ρε γαμώτο για να μην καρφωθώ. Επειδή μου έχουν πει ότι πέφτει συχνά ο Marquez λέω και “όχι ρε Μαρκ” αλλά δεν πέφτει πάντα ο Marquez και με κοιτάνε υποτιμητικά. Τις υπόλοιπες ώρες βλέπω τη ζωή των αδερφών Καρντάσιαν.

 

Γενικά αυτό είναι το ύφος που παίρνω όταν βλέπω αγώνες και δεν καταλαβαίνω τίποτα.

 

Σάββατο 1 Απριλιου. Η μέρα των χρονομετρημένων.

Τα χρονομετρημένα είναι μία φάση που μπαίνουν οι οδηγοί στην πίστα να τρέξουν ανά κατηγορία και κάποιοι άνθρωποι που έχουν σχέση με αυτούς πάνε κάτω από μία οθόνη ασπρόμαυρη του 1965 και βλέπουν τους χρόνους τους.

Μερικοί άλλοι τρέχουν από μακριά και σπρώχνουν τους άλλους για να δουν αυτοί και μετά βλέπουν και το δικό τους χρονόμετρο και τρέχουν και κάνουν κάτι σήματα στον αναβάτη που είναι ο “δικός” τους.

Εγώ κάθομαι εκεί κοντά πάντα γιατί μου αρέσει να ακούω τα σχόλια των άλλων γιατί μπορεί να μου χρησιμέψουν κάπου στη ζωή μου και τα λέω κι εγώ μετά για να κάνω την πολύξερη. Παράδειγμα. Τι γυρίζει ο τάδε; μπα τίποτα ακόμα στρώνει τα λάστιχα.

Πολύ συχνά σε αυτό το μέρος που είναι αυτή η ασπρόμαυρη τηλεόραση 14 ιντσών  βγαίνουν από την πίστα οι αγωνιζόμενοι αναβάτες με τις μοτοσυκλέτες τους και λένε κάτι στον μηχανικό τους τύπου “έχει γίνει σούστα η ανάρτηση μάστορα” και ο μάστορας κουνάει το κεφάλι του και λέει κάτι σοφό τύπου “κάνε ένα γύρο και βγες να το δούμε”.

Γενικά φέτος στα Μέγαρα όλα κύλησαν ήρεμα στα χρονομετρημένα μάλλον επειδή θα ήταν η τηλεόραση.

 

Κυριακή 2 Απριλίου: η μέρα του αγώνα

 

Η μέρα του αγώνα μου αρέσει γιατί εμείς οι “του αγώνα” μπαίνουμε μέσα στον χώρο που διεξάγεται ο αγώνας χωρίς να πληρώσουμε και κρεμάμε κάτι κάρτες στο λαιμό μας πάρα πολύ ψαρωτικές που γράφουν επάνω τι είναι ο καθένας μας, μηχανικός, επίσημος χρονομέτρης της ομάδας, ιερέας για ευχέλαια, μάγειρας, ειδικός απεσταλμένος για σάντουιτς στα Μέγαρα και τέτοια.

Οι άλλοι κοινοί θνητοί πληρώνουν 10 ευρώ για να πάρουν εισιτήριο.

*Το εισιτήριο είναι αυτό εδώ και όπως βλέπουμε όλοι γράφει ότι πρόκειται για αγώνα μοτοσυκλετών πράγμα το οποίο μας κάνει αμέσως όλους να σκεφτούμε ότι αφού τρέχουν μόνες τους οι μοτοσυκλέτες, οι αναβάτες δεν είναι σε κάτι χρήσιμοι οπότε γιατί να τους κουράζουμε; 

 

**Επίσης το εισιτήριο επάνω γράφει 10 ευρώ οικονομική ενίσχυση και εγώ δεν ξέρω πολλά από αυτά αλλά αν ας πούμε πεις ότι παιδιά εγώ δεν θα ήθελα να ενισχύσω με 10 ευρώ αλλά έχω 40 λεπτά θα υπήρχε πρόβλημα; Τέλος πάντων μην κουράζω με αυτά άλλωστε στη σημερινή εποχή όλοι έχουμε πολλά λεφτά για να βλέπουμε αγώνες μοτοσυκλέτας, το χρήμα δεν είναι το παν, ο Άνθρωπος πάνω απ΄ όλα κλπ κλπ

 

Ευτυχώς από πέρσι τρέχουν πρώτοι οι δύσμοιροι της κατηγορίας Open και όχι οι Νέοι και έτσι μπορούμε να κοιμηθούμε ένα τέταρτο παραπάνω.

Αυτοί της Open είναι και οι πρώτοι που μπαίνουν το πρωί και “καθαρίζουν” την πίστα από σκουπίδια, πλαστικά, αντικείμενα, σκόνες, πτώματα προηγούμενων αναβατών κλπ

Μεταξύ μας τώρα αυτούς τους Open δεν τους χωνεύουν πολύ οι υπόλοιποι γιατί τρέχουν με “πολιτικά” μηχανάκια και δεν είναι τελείως αγωνιζόμενοι τύπου Rossi ας πούμε έχουν και δουλειές οι άνθρωποι και τρέχουν από χόμπυ.

Αυτοί φέτος δεν πήραν κύπελλα αλλά κάτι μετάλλια και πολλά μπράβο παιδιά που ήρθατε θα χαρούμε να σας ξανα-εξυπηρετήσουμε και τέτοια.

Φυσικά αυτούς δεν τους τράβηξε η τηλεόραση και εντάξει το ότι τους επιτρέπεται να τρέχουν πολύ τους είναι.

 

Κάτι άλλο που ξέχασα να πω είναι ότι φέτος δεν έτρεχε η Ducati και έτσι χάσαμε το τρομερό δρώμενο που μπροστά πάει ο οδηγός της Ducati και από πίσω ακολουθούν ίσα με 14 μοντέλα (που του ρίχνουν 4 κεφάλια συνήθως) το ένα πίσω από το άλλο στη σειρά και πάνε όπου πάει αυτός. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ήθελε να έρθει η Ducati φέτος να τρέξει αλλά κάτι που σκέφτηκα σαν αιτία ήταν ότι επειδή θα είχε τηλεοπτική κάλυψη ίσως να ντρέπονται τις κάμερες δεν ξέρω λέω μια ιδέα.

 

Μετά από αυτούς ήταν ο αγώνας των Νέων.

 

Φέτος στην κατηγορία των Νέων έτρεχαν 7 παιδιά. Πέρσι οι Νέοι είχαν 13 συμμετοχές όταν ξεκίνησαν αλλά έπεσε περονόσπορος και στον τελευταίο αγώνα έτρεξαν 4.

Ο μικρότερος της κατηγορίας είναι ο Νίκος Ελευθεριάδης που δεν φτάνουν τα πόδια του στο έδαφος όταν είναι πάνω στην μοτοσυκλέτα αλλά άμα πάρει φόρα δεν τον σταματάει κανείς.

 

Και ξαφνικά εκεί που οι Νέοι έχουν ετοιμαστεί για να τρέξουν, έχουν πιει τις βιταμίνες τους, το γαλατάκι τους και έχουν φάει το τοστάκι τους ακούμε από τα μεγάφωνα ΠΙΣΩ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΥΡΟ ΔΕΝ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ SUPER SPORT και SUPERBIKE ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΝΙΑΝΙΑΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΑ SS300 ΚΑΙ ΤΑ RACING ΚΑΤΑ ΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ

(ενταξει δεν ειπώθηκε έτσι ακριβώς αλλά αυτό ήταν το νόημα)

 

Εκεί χαρήκαμε όλοι και θέλαμε να τρέξουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους διοργανωτές που σκέφτηκαν αυτό το πολύ έξυπνο κόλπο γιατί τι είναι η ζωή; μια έκπληξη! αλλά δεν το κάναμε γιατί φοβηθήκαμε μην μας χαλάσουν αυτό το τόσο ωραίο πρόγραμμα.

 

Τώρα που είπα συγχαρητήρια σκέφτομαι ότι πρέπει να συγχαρώ τώρα γιατί μετά θα το ξεχάσω τους διοργανωτές που έβαλαν τα racing να τρέξουν με τα SS300 που ακόμη κι εγώ ξέρω ότι όταν ανακατεύεις δύο κατηγορίες με μεγάλες διαφορές στους χρόνους δεν είναι και πολύ ασφαλές αλλά μάλλον εδώ χρειάζεται ένας Ιαβέρης με το γνωστό του μπριο να τα πει για να μην τα λέω εγώ.

 

Τέλος πάντων με όλα αυτά τα ωραία συν κάτι καθυστερήσεις από κάτι πτώσεις είχε περάσει η ώρα και είχε έρθει πολύς κόσμος. Δηλαδή αλήθεια τώρα ήταν ΠΟΛΛΟΙ. Τι σου είναι η διαφήμιση φίλοι μου τι είναι ο ανθρωπος κλπ κλπ.

 

Και ξαφνικά ξεκινάει το παιχνίδι “Βρες τι αγώνας γίνεται και ποιοι τρέχουν και κέρδισε πλούσια δώρα”. Εγώ που ξέρω περισσότερα από άλλους αφελείς θεατές κατάλαβα αμέσως ότι τρέχουν αυτοί με τα 600 οι λεγόμενοι και SUPERSPORT αλλά δεν το είπα σε κανέναν γιατί μάλλον δεν έπρεπε αφού κανένας δεν έλεγε τίποτα από τα μικρόφωνα.

Όταν τελείωσε ο πρώτος αγώνας με τα supersport ξεκίνησε κι άλλος αγώνας με τα superbikes.

Εγώ που έχω μεγάλη πείρα από αγώνες όπως σας έχω ξαναπεί παραπάνω κατάλαβα ότι στον έναν τερμάτισε πρώτος ο Αλεξ Παπαγεωργίου και στον άλλον ο Σινιώρης και αν έχω κερδίσει κάτι να μου το πει κάποιος να πάω να παραλάβω τα δώρα μου.

 

Μετά άρχισαν να αγκαλιάζονται οι νικητές με τους μηχανικούς τους και τι ωραία που έτρεξε ο αντίπαλός μου και λυπάμαι πολύ που έπεσε (στους αγώνες όσο χειρότερο πράγμα παθαίνεις τόσο πιο καλοσυνάτοι είναι όλοι μαζί σου σημειώστε αυτά που λέω είναι λόγια σοφού ανθρώπου) και θέλω να ευχαριστήσω αυτούς κι αυτούς και τέτοια ωραία.

via GIPHY

Και μετά από αυτό παιδιά έγινε το θαύμα. Ξαφνικά ΑΔΕΙΑΣΕ Ο ΤΟΠΟΣ. Έφυγαν ΟΛΟΙ.

ΕΕΕΕ παιδιά πού πάτε; έχουν αγώνα τα SS300 τα Racing και οι Νεοι στάσου ΜΥΓΔΑΛΑ.

 

Πάει η τηλεόραση πάνε οι κάμερες τζάμπα τα κομμωτήρια! Πάνε όλα. Μόνοι μας μείναμε.

 

Οι δυο τελευταίοι αγώνες έγιναν σε ένα κλίμα τρομερής κατάνυξης ίσως λόγω πάσχα. Ησυχία. Διακριτικότητα. Χωρίς πολλά πολλά. Νομίζω οι θεατές που παρακολουθησαν τις δύο τελευταίες κατηγορίες πρέπει να έφτασαν τον εξωφρενικό αριθμό των 6 ατόμων στις κερκίδες και 4 στα χόρτα.

Εγώ νομίζω καλό κάνουν αυτά τα πράγματα στα παιδιά για να μην παίρνουν τα μυαλά τους αέρα σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Ίσως αν με ακούν οι διοργανωτές ο επόμενος αγώνας να γίνει αργά τη νύχτα για να μάθουν να μην τους έρχονται όλα εύκολα σε αυτή τη ζωή.

 

Για την κατηγορία SS-300 να πούμε ότι είχε και πάρα πολλές συμμετοχές, 2 (ναι δυο γιατί καλές είναι θα μπορούσε να είναι μία)

 

Δυσάρεστα ή ευχάριστα αυτά είχα να πω για τον πρώτο αγώνα του ΠΠΤ 2017 ραντεβού στον δεύτερο της Τρίπολης

Απάντηση