Νέα μέθοδος αποφυγής ατυχημάτων κάνει πάταγο

του ανταποκριτή μας από το κοσμοπολίτικο Ναύπλιο

 

Ξεχάστε ό,τι γνωρίζατε ως τώρα περί ασφαλούς οδήγησης, καλού εξοπλισμού, κράνους κλπ. Μία νέα μέθοδος αποφυγής ατυχημάτων, εντελώς ανέξοδη, υπόσχεται να κάνει τη ζωή των αυτοκινητιστών και των μοτοσυκλετών τρομερά ανέμελη.

 

Ο ιερέας του ναού του Αγίου Νεκταρίου, στο Ναύπλιο, π. Βασίλειος Γκολέμης μαζί με τον Ιερέα π. Δημήτριο Στεργίου, την Τρίτη 9 Μαίου μετά από θεία λειτουργία κατά την εορτή του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου προστάτη των οδηγών έραναν αυτοκίνητα, μηχανάκια, ταξί, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και τους οδηγούς με Αγιασμό.

 

 

Ο Άγιος Χριστόφορος είναι γνωστό ότι προστατεύει όλους τους οδηγούς χωρίς καμία διάκριση, από τον Βαλεντίνο τον Ρόσσι μέχρι τον άγνωστο οδηγό ντελίβερι της περιοχής σας.

 

Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από αγιασμό σε οχήματα, έχουν μειωθεί κατακόρυφα τα ατυχήματα.

 

Φήμες λένε ότι η FIM θα προχωρήσει στην κατασκευή μικρών εκκλησιών αφιερωμένες στον Άγιο Χριστόφορο στις πίστες Brno, Mugello και Assen. Οι οδηγοί που θα προσκυνούν πριν τον αγώνα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να φορούν κράνος αφού ο Αγιος Χριστόφορος γενικά εμπνέει μεγάλη εμπιστοσύνη και δεν θα αφήσει να γίνει το κακό.

 

Σε παλιότερη συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει ο Cal Crutchlow είχε δείξει την ασέβειά του προς τον Άγιο Χριστόφορο και έτσι εξηγούνται οι τούμπες που τρώει γενικά στην πίστα.

Ομοίως ο Jorge Lorenzo είχε αρνηθεί στον πατέρα Βασίλειο Γκολέμη να αγιάσει την Ducati του και είδαμε όλοι πώς ξεκίνησε το πρωτάθλημα του 2017 για τον συμπαθέστατο Χόρχε (ευτυχώς στον τελευταίο αγώνα στη Jerez κάποιος έβαλε κρυφά μια εικονίτσα του αγίου στη μοτοσυκλέτα του Χόρχε και έτσι βγήκε τρίτος).

 

Ο Θανάσης Χούντρας εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης του Riding School, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του για το θέμα δήλωσε λακωνικά: “θα μας το κλείσει το μαγαζί ο Άγιος Χριστόφορος”

 

Παρακάτω βλέπετε ένα βίντεο από τον αγιασμό. Το ενδιαφέρον κομμάτι για να μην σας κουράζουμε είναι μετά το 10’

 

 

Απάντηση