Χωρίς θύματα και ο δεύτερος αγώνας του ΠΠΤ στην Τρίπολη!

Την Παρασκευή 28 Απριλίου πήγαμε να κάνουμε το τριήμερο της εργατικής πρωτομαγιάς στην Τρίπολη και να φάμε γουρΝοπούλα. Εντελώς τυχαία μάθαμε ότι διεξάγεται εκεί κοντά ο δεύτερος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας και είπαμε να τον δούμε ενώ ψηνόταν η γουρΝοπούλα.

 

Η πίστα της Τρίπολης δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε πίστα. Είναι στρατιωτικό αεροδρόμιο. Το γιατί κάνουν αγώνες ταχύτητας σε ένα αεροδρόμιο είναι μια σωστή ερώτηση αλλά καλύτερα μην την κάνετε γιατί δεν ξέρω να σας την απαντήσω. Μία υπόθεση που έχω κάνει είναι ότι, επειδή τα πράγματα είναι λίγο κρίσιμα παγκόσμια και αν γίνει κανένα μπραφ δεν θα το ακούγαμε λόγω θορύβου από τις μοτοσυκλέτες, θα ήταν μια καλή ευκαιρία να μας φυγαδεύσει με στρατιωτικά αεροπλάνα ο Καμμένος -αλλά μεταξύ μας δεν μου φαίνεται πολύ πιθανό.

 

Ημέρα ελεύθερων δοκιμών

 

Η Παρασκευή όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η καλύτερη μέρα του τριημέρου -αρκεί να μην καθίσεις δίπλα σε αγωνιζόμενο που τρέχει στην κατηγορία racing γιατί αυτά τα δίχρονα όταν τα δοκιμάζουν σου σπάνε τα νεύρα από το θόρυβο και ίσως εκεί να οφείλεται ότι έχει πολύ λίγους συμμετέχοντες η κατηγορία. (Κάποιος θα έχει σκοτώσει στα νεύρα του επάνω κάποιους από τους οδηγούς).

Κατά τα άλλα είναι η μέρα που όλοι στήνουν χαρωποί τις τέντες τους και ετοιμάζουν τις μοτοσυκλέτες τους.

Who wants to get crazy for New Years?!? Daughter knocks out her dad with a Champagne bottle!

make action GIFs like this at MakeaGif

 

 

Είναι η μέρα που χαιρετιούνται εγκάρδια και ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί μίση και αλληλοσπαραγμός.

Το πρωί που βρεθήκαμε στην είσοδο της πίστας-παύλα αεροδρόμιο—παύλα λιβάδι- ήταν πολύ οργανωμένα τα πράγματα. Ένας κύριος μας έβαζε σε ομάδες και έλεγε περιμένετε να με ειδοποιήσουν από τα κεντρικά πότε θα περάσετε και μετά κάτι έλεγε στον ασύρματο με τα κεντρικά και σε άφηνε να περάσεις.

 

via GIPHY

Η μέρα των ελευθέρων δοκιμών κύλησε αναπάντεχα καλά. Το μόνο απρόοπτο ήταν ένας σκύλος μέσα στην πίστα ο οποίος είχε συνηθίσει μέχρι τώρα στο θόρυβο των μπαζούκας και τώρα του ήρθαν και μηχανάκια από πάνω και δεν φάνηκε να περνάει πολύ ωραία. Αυτόν δεν τον ξαναείδαμε ούτε ακούσαμε κάποιο κρούσμα δηλητηρίασης στην Τρίπολη άρα δεν τον έφαγε κανείς.

 

Για καλή τύχη μερικών από εμάς που είχαμε καρκανιάσει από τον ήλιο όλη μέρα, το απόγευμα της ίδιας μέρας βγήκε μια διαταγή από τον διοικητή εκεί του στρατοπέδου που έλεγε ότι αν δεν φύγετε ΤΩΡΑ από το χώρο θα στείλουν κομμάντος και δεν θα μείνει κανείς ζωντανός. Εντάξει δεν το είπαν έτσι αλλά εγώ είδα κάτι φαντάρους πίσω από κάτι θάμνους να ετοιμάζονται και είπα στους υπόλοιπους να συμμορφωθούμε και να φύγουμε να πάμε να φάμε γιατί δεν παίζουμε με τέτοια πράγματα αφενός και αφετέρου δεν θα ήθελα να πάω από σφαίρα.

 

Σάββατο η μέρα των χρονομετρημένων δοκιμών.

 

Θυμάστε που λέγαμε για την παλιομοδίτικη τετράγωνη οθόνη 4,5 ιντσών που είχαμε δει στον πρώτο αγώνα στα Μέγαρα που για να δεις τους χρόνους των αθλητών πρέπει να έχεις πάρει άριστα σε όλα τα οφθαλμολογικά τεστ;

Ε ΤΗΝ ΑΛΛΑΞΑΝ! Δηλαδή όταν λέμε την άλλαξαν ΕΔΕΣΑΝ πάνω της με μονωτική ταινία μία άλλη καινούργια πάρα πολύ μοντέρνα, μόνο λίγες διαλείψεις πάθαινε και δεν λειτουργούσε συνέχεια αλλά εντάξει μην είμαστε αχάριστοι.

 

Δυστυχώς και αυτή η μέρα κύλησε πολύ ευχάριστα, ούτε ένας πεζοναύτης δεν βγήκε να πυροβολήσει κάποιον από τους αγωνιζόμενους που δεν έφερε καλό χρόνο.

 

Παραλλήλως και ταυτοχρόνως με την αγωνιστική κίνηση, στην είσοδο του paddock (!) στήθηκε ένα εστιατόριο, η καπριτσιόζα, όπου πολλές φορές μας ειδοποίησαν από τα μεγάφωνα ότι άνοιξε και έχει πάρα πολύ νόστιμες λιχουδιές αλλά αν πλησίαζες να πάρεις κάτι να φας διαπίστωνες ότι για να πάρεις μία μερίδα με 14 κοτομπουκιές έπρεπε να πουλήσεις ένα διαμέρισμα πρώτα (ή ένα νεφρό αν ήθελες να πάρεις και καφέ).  Νομίζω αυτός ήταν και ο λόγος που κατά τη διάρκεια του τριημέρου δεν θα έλεγα ότι είδα ουρές να σπρώχνονται περιμένοντας να εξυπηρετηθούν.

(Έχουμε σημειώσει τα ονόματα αυτών που έκατσαν εκεί στις ροτόντες να φάνε και θα τα διασταυρώσουμε με αυτά της λίστας Λαγκάρντ.)

 

Στο τέλος της ημέρας των χρονομετρημένων ακούστηκε πάλι από τα μεγάφωνα η ανακοίνωση “ΕΛΑ ΝΑ ΑΡΑΙΩΝΟΥΜΕ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝΕ ΟΙ ΚΡΟΤΟΥ- ΛΑΜΨΗΣ” αλλά με άλλα λόγια.

 

Η μέρα του αγώνα

 

Καταρχάς συνέβη το φοβερό ΕΙΧΑΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Κανονικό, με μικρόφωνο τα πάντα όλα. Αυτό ήταν πολύ καλό γιατί την προηγούμενη φορά μαντεύαμε ποιος ήταν πρώτος και ποιος δεύτερος και τελικά το μάθαμε από την τηλεόραση, ποτέ μέσα στον αγώνα.

 

Η μέρα ξεκίνησε με τον αγώνα των Νέων που φυσικά έγινε σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο γιατί 11 η ώρα Κυριακάτικα ποιος ξυπνάει να πάει να δει αγώνα;

Παρόλα αυτά ήταν ο πιο διασκεδαστικός αγώνας της ημέρας. Για όσους τον χάσατε και βαριέστε να διαβάσετε παρακάτω ο αγώνας των νέων ήταν κάπως έτσι.

 

 

 

Για τους υπόλοιπους που εξακολουθείτε και διαβάζετε, ακούστε πώς έγιναν τα πράγματα.

Στην αρχή του αγώνα κάποια παιδάκια έκαναν άκυρη εκκίνηση. Όταν κάνεις άκυρη εκκίνηση σου βγάζουν μία ταμπέλα με το νουμεράκι σου, που αν τη δεις μπροστά σου, δεν έχεις κερδίσει κάποιο δώρο απλά πρέπει να βγεις έξω, να περάσεις από τα Πιτ και να ξαναμπείς, να κάνεις τον αγώνα σου σαν κύριος.

Έλα όμως που για να στο κάνουν πιο δύσκολο στην Τρίπολη σου βγάζουν την ταμπέλα πάνω στη στροφή 11, όπου έρχεσαι μαλλιά κουβάρια για να προλάβεις τον μπροστινό μη σου φύγει. Και δεν είναι αυτό μόνο. Στο κάνουν ακόμα πιο δύσκολο βάζοντας να περάσεις πάνω από ένα χοντρό καλώδιο, να μπεις σε ένα στενό S και μετά από αυτό, αν έχεις επιζήσει να περάσεις με χαμηλή ταχύτητα από τα Πιτ και να ξαναβγείς.

Τώρα αυτό με τη χαμηλή ταχύτητα σηκώνει μεγάλη κουβέντα και αφού δεν υπάρχει εκεί κάποιο όργανο επίσημο να μετράει την ταχύτητα ο καθένας μπορεί να πει “εμένα μου φάνηκε ότι έτρεχε παραπάνω απ’ όσο έπρεπε” και τέτοια αντικειμενικά.

via GIPHY

 

Μερικά παιδάκια λοιπόν μπήκαν γρήγορα εκεί στα Πιτ γιατί βιαζόντουσαν να πάνε να βρουν τους συμμαθητές τους με αποτέλεσμα στον επόμενο γύρο ΝΑΤΗ ΠΑΛΙ Η ΤΑΜΠΕΛΑ ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΤΩΡΑ.

Ένα πειθάρχησε και ξαναβγήκε, ένα άλλο είπε μέσα του E OXI ΠΑΛΙ και δεν βγήκε και έτσι έφαγε μια μαύρη σημαία να έχει να θυμάται, και ένα τρίτο βγήκε χωρίς να του έχουν βγάλει ταμπέλα, ίσως από συμπαράσταση στα υπόλοιπα. Τα άλλα που δεν είχαν φάει ποινές κινούνταν κανονικά στην πίστα απορώντας γιατί κάθε τρεις και λίγο εμφανιζόταν ένας μπροστά τους χωρίς να τους έχει περάσει. ΧΑΜΟΣ ΠΑΙΔΙΑ. Γενικά θα έλεγε κανείς ότι ήταν ένας ενδιαφέρων αγώνας που έγινε ο μισός στα πιτ και ο μισός στην πίστα.

Τον αγώνα κέρδισε ο Παπαπαύλου, με δεύτερο τον Χάλαρη και τρίτο τον Μπαξίσογλου. Μεγάλη πρόοδο εμφάνισε ο μικρός Ελευθεριάδης, που έβλεπε για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη πίστα, ο οποίος είχε μια λιγότερο επεισοδιακή εκκίνηση από την προηγούμενη φορά στα Μέγαρα.

 

Φυσικά μετά τον αγώνα ακούστηκαν τα γνωστά “τι ειναι αυτά τα πράματα” για τον κάπως απότομο τρόπο που επιβλήθηκαν οι ποινές στα παιδιά αλλά δεν πήγε κανείς να διαμαρτυρηθεί ίσως γιατί -μια υπόθεση κάνω- τα κορυφαία στελέχη της επιτροπής διεξαγωγής των Αγώνων γενικώς δεν ενθαρρύνουν τα παράπονα και τις διαμαρτυρίες.

 

 

 

Σειρά είχε  ο αγώνας των κατηγοριών SS300 και Racing. Άλλη μια πολυπληθής κατηγορία, η SS 300 αποτελείται από 2 αθλητές. Αν αρρωστήσει ο ένας, ο άλλος έχει σίγουρα πρώτη θέση στο βάθρο ακόμα και αν πηγαίνει με 20 χιλιόμετρα την ώρα. Μαζί με τα racing φτάνουν τον εξωφρενικό αριθμό των 9 συμμετοχών.

Πρώτος στον αγώνα των racing βγήκε ο Ντότσικας και πρώτος στα άλλα βγήκε ο Κορωνάκης ο οποίος νομίζει ότι είναι κι αυτός racing και κάνει τους χρόνους που κάνουν τα racing.

 

Μετά ήταν οι κατηγορίες supersport και superbike. Αυτές οι κατηγορίες έχουν και τους περισσότερους θεατές. Καλά μην φανταστείτε τίποτα φοβερό, αλλά είναι τουλάχιστον περισσότεροι από τους αγωνιζόμενους.

 

Σε σχέση με το θέαμα που είχαν παρουσιάσει οι Νέοι το πρωί, δεν είδαμε τίποτα φοβερά ενδιαφέρον εκτός ίσως από μία εναέρια φάση που πέταγε ένα drone και αφού δεν άκουγε που το παρακάλαγαν να κατέβει ευγενικά, παραλίγο να έρθει ο ίδιος ο Καμμένος να το πυροβολήσει και να ακυρώσει και τον αγώνα.

Κατά τα άλλα πρώτος στα supersport  βγήκε ο Καρακώστας και στα superbike ο Συνιώρης.

 

Μετά από αυτό πρέπει να έσκασε κάποια νάρκη εκεί στο στρατόπεδο γιατί ξαφνικά εξαφανίστηκαν οι πάντες. Ποιοι έμειναν; Μα φυσικά οι Οpen! Αυτή τη φορά τους αφήσαμε τελευταίους για τιμωρία γιατί την προηγούμενη φορά πάτησαν κάτι λάδια που άφηνε το αυτοκίνητο του αλυτάρχη και έπεσαν. Άκου τώρα πράγματα!.

 

Έχουμε ξαναπεί για την κατηγορία Open ότι είναι η κατηγορία που όλοι σνομπάρουν αλλά μαζεύει τις περισσότερες συμμετοχές.

Αυτοί κάνουν κανονικά αγώνα αλλά δεν παίρνουν βαθμολογία επειδή είναι παρακατιανοί μάλλον και όχι μόνο τους βάζουν τελευταίους αλλά στο τέλος θα φέρουν και κόσμο να τους πετάει γιαούρτια, αφού δεν έβαλαν μυαλό με τα λάδια στο προηγούμενο επεισόδιο.

Βέβαια εμείς που είμαστε δαιμόνιοι έχουμε καταλάβει ότι ο απώτερος σκοπός του νομοθέτη είναι να φύγουν οι Οpen από την κατηγορία και να πάνε να δηλώσουν συμμετοχή στις άλλες κατηγορίες.

 

Τέλος πάντων έγινε και αυτός ο αγώνας που είχε και αυτός απρόοπτα -γιατί ζήλεψαν oι Open από τους Νέους και έκαναν κι αυτοί άκυρες εκκινήσεις, ένας για να το κάνει πιο ενδιαφέρον το θέμα πήγε ανάποδα στην πίστα, μερικοί άλλοι έφυγαν τελείως- αλλά δεν ήταν εκεί κανείς να τα δει όλα αυτά οπότε είναι σαν μην έγιναν.

Εντελώς πληροφοριακά να σας πούμε ότι νικητής στον αγώνα ήταν ο Ζαχαρόπουλος, ο επονομαζόμενος και Βουτυράς.

 

Δυσάρεστα ή ευχάριστα έτσι κύλησαν τα πράγματα στον δεύτερο αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλετών στην Τρίπολη. Σειρά έχουν οι Σέρρες στις 30 Μαϊου που είναι πιστάρα τρομερή και φοβερή. Εννοείται ότι θα πάμε και θα σας τα πουμε με το Νι και με το Σίγμα. Στη διάθεσή σας να σας ξανα-εξυπηρετήσουμε

Απάντηση