ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ JORGE LORENZO ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ASSEN

Επειδή βαρεθήκαμε να σας περιγράφουμε το motogp με τα μάτια του απλού θεατή κι επειδή ποτέ δεν αξιωθήκαμε να πάμε στις μεγάλες πίστες (μέχρι Βοσκόπουλο έχουμε φτάσει) να δούμε από κοντά έναν αγώνα της προκοπής, ήρθε η ώρα να σας τα πει από πρώτο χέρι ο ίδιος ο Jorge ο Λορένθο παρά την πίκρα του και τις σκοτούρες του. Τον φιλοξενήσαμε στα κεντρικά μας γραφεία, τον κεράσαμε ένα υποβρύχιο και ξεκίνησε η συνέντευξη.

 

-Jorge πριν ξεκινήσουμε τα του αγώνα στο Assen και μιας και σε βρήκαμε εύκαιρο, πώς εξηγείς τις δύο προηγούμενες νίκες σου στο φετινό πρωτάθλημα; 

 

-Η αλήθεια είναι ότι είχα ξεκινήσει να το δουλεύω από τους πρώτους αγώνες του φετινού πρωταθλήματος όπου κατσικωνόμουν για λίγο μπροστά στην πίστα και εκνευρίζονταν όλοι οι πισινοί μου. Όσοι δεν έπεφταν, μετά πήγαιναν στο γιατρό για φαρμακάκια. Ε μετά απόφάσισαν να με αφήσουν να βγω πρώτος στους 2 αγώνες γιατί άκουσαν ότι θα φύγω αλλά αυτοί νόμιζαν ότι θα φύγω γενικά ενώ εγώ είπα ότι θα φύγω από την Ducati.

 

Όμορφα Jorge, ας έλθουμε όμως στον αγώνα του Assen. Κατά τη γνώμη μας ήταν ο πιο ενδιαφέρων αγώνας που είχαμε δει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και σε αυτό έπαιξες και εσύ μεγάλο ρόλο.

 

-Πάντα παίζω μεγάλο ρόλο παρόλο που δεν μου φαίνεται.

 

-Πες μας λίγο για την εκκίνηση. Πώς κατάφερες να χωθείς από την 10η θεση και να βγεις κατευθείαν στην τέταρτη;

 

-Κοιτάξτε δεν είναι τυχαίο που με λένε ποντίκι. Ξέρω να χώνομαι αυτη ειναι η δουλίτσα μου. Εμένα ο στόχος μου είναι να είμαι μπροστά από τον ομόσταυλό μου τον Dovizioso νομιζω κάπως έτσι λέγεται το άλλο παιδί που τρέχει με Ducati. Η χαρά μου ήταν ακόμη μεγαλύτερη βέβαια όταν πέρασα τον Βαλεντίνο ο οποίος γενικά μου τη δίνει τρομερά γιατί είτε πρώτος έρχεται είτε τελευταίος πάντα έχει μία κερκίδα που ουρλιάζει γι αυτόν. Τέλος πάντων από τα νεύρα μου κατάφερα και πέρασα στην πρώτη θέση. Εκεί προσπάθησε στην αρχή να με περάσει πολλές φορές ο Μαρκ (Μάρκεθ) ο οποίος για λίγο καιρό ακόμη θα είναι στην ομάδα της Χοντα γιατί όπως όλοι ξέρετε μόλις πάω εγώ εκεί θα φύγουν όλοι. Τον άφησα να παίξει για λίγη ώρα για να νομίσει ότι θα με περάσει αλλά μετά του έδειξα ποιος είναι ο αρχηγός και κάθισα μπροστά.

 

-Υπήρξε κάποιο περιστατικό κατά τη διάρκεια των πρώτων γύρων που θες να καταγγείλεις;

 

-Ναι έγινε κάτι το οποίο δεν κατάφερα να εξηγήσω εκείνη την ώρα. Κάποια στιγμή εκεί στον 6ο γύρο πρέπει να ήταν κάποιος με έσπρωξε από πίσω. Μέχρι το τέλος του αγώνα πίστευα ότι ήταν το χέρι του Θεού ο οποίος γενικά έχει μια προτίμηση σε μένα αλλά όταν τερμάτισα μου είπαν ότι ο Βαλεντίνο επειδή ήταν δεύτερος και είχε περάσει τον Mark ήθελε να το γιορτάσει εκείνη την ώρα και αποφάσισε να μου ρίξει μία έτσι για το yolo.

 

-Μετά τι έγινε; 

 

-Πού να ξέρω τι έγινε μετά αφού ήμουν συνέχεια πρώτος; Δεν ξέρω αν το ξέρετε εσείς οι κοινοί θνητοί αλλά δεν έχουμε καθρεφτάκια στις μοτοσυκλέτες μας. Παρόλα αυτά με ενημέρωσαν οι υποτακτικοί μου μετά το τέλος του αγώνα ότι πίσω μου γινόταν χαμός από τις προσπεράσεις. Μέχρι και ο Rins πήγαινε καλα!

Επίσης κάθε φορά που μου έβγαζαν την ταμπέλα έγραφε και ένα διαφορετικό όνομα ότι είναι ακριβώς πίσω μου, το οποίο το απέδωσα στο γεγονός ότι οι συναθλητές μου θέλουν να είναι όσο πιο κοντά μου γίνεται αλλά τέτοιο χαμό για μία θέση πίσω μου δεν τον είχα ξαναδεί. Ίσως στον επόμενο αγώνα να κόψουμε εισιτήρια θα δούμε.

 

Πόσο κράτησε όλο αυτό Χόρχε; Γιατί όπως όλοι είδαμε κάποια στιγμή τον ήπιες όπως λέμε εμείς στην Ελλάδα  δηλαδή έχασες κάποιες θέσεις. 

 

-Ακούστε με θα μιλήσω ξεκάθαρα. Πιστεύω ότι όλο αυτό ήταν μία σκευωρία aυτού του ατάλαντου Dovi ο οποίος δεν ξέρω με ποιο δικαίωμα οδηγεί και αυτός Ducati.

Για κάποιους γύρους λοιπόν αλληλοπερνιόμασταν και εκεί είχαν αρχίσει και μου έσπαγαν τα νεύρα. Μετά άρχισαν να με περνάνε και ο Mark και ο Βινιάλες σε μία φάση βλέπω και τον Ροσσι και το ποτήρι ξεχείλισε εκεί που με πέρασε και ο Ρινς άει σιχτίρ δηλαδή. Και μένω 6ος. ΠΟΙΟΣ? ΕΓΩ!

 

Εντάξει Χόρχε μην συγχίζεσαι καλά τα είχες πάει μέχρι εκείνη την ώρα. Να σου βάλω λίγο ακόμη υποβρύχιο γιατί σε βλέπω φούντωσες. Πες μας τι έγινε μετά.

 

Μετά που ήμουν 6ος και είχα καλή θέα έχω να σας πω ότι γινήκανε όλοι παλιι μαλλιά κουβάρια Μία ο Βινιάλες πρώτος, μία ο Μαρκεθ μία ο Dovi, μία ο Ρόσσι και πάλι τα ίδια μετά. Εγώ είχα άγχος μόνο για τον Dovi και είχα αρχίσει τις κατάρες ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ!

Εκεί που πάλευαν ο Μαρκεθ με τον Βινιάλες για την πρώτη θέση παρασύρθηκαν και απόφάσισαν να βγουν λίγο εκτός πίστας να ζήσουν κι αυτοί ανέμελα. Τότε από πίσω πετάχτηκε ο Dovi με τον Rossi και προς στιγμήν φάνηκε ότι μπορεί να τερματίσουν αυτοί πρώτοι. Τότε εγώ έκανα μια σύντομη προσευχή στην Παναγία της Σεβίλλης και ενώ 2 γύρους πριν από το τέλος ήταν μπροστά ο Μαρκεθ πίσω ο Ντόβι και παραπίσω ο Ρόσσι, πήγε ο Ρόσσι να περάσει και άνοιξε τη γραμμή του και εκεί έχασε τη θέση του και ο Ρόσσι και ο Ντόβι και καθήστε λίγο πίσω τώρα παιδιά να δείτε τι εστί βερύκοκο.

 

-Εσύ πού ήσουν, Χόρχε, εκείνη την ώρα;

 

-Εγώ ήμουν 6ος με τον Ζάρκο που τώρα που είπα Ζάρκο θυμήθηκα ότι μας έχει πρήξει ότι θα μας σκίσει όλους και θα μας πατήσει χάμω αλλά πάει όλο και χειρότερα.

 

-Ευχαριστούμε πολύ Χόρχε. Μήπως θυμάσαι πώς έληξε ο αγώνας;

 

-ΟΧΙ!

(τελικά του δώσαμε και ένα λουκούμι και θυμήθηκε ότι τερμάτισε πρώτος ο Μαρκ. δεύτερος ο Ρινς και τρίτος ο Βινιάλες.)

Απάντηση