Τρεις ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν στην οδήγηση

Του Pete Hitzeman από το RideApart.com

 

O χειμώνας δεν είναι η ιδανική εποχή να βελτιώσεις την οδήγησή σου. Εκτός από το να διαβάζεις κάποια βιβλία, άρθρα ή να βλέπεις κάποια σχετικά sites δεν υπάρχει κάτι άλλο σημαντικό για να βελτιωθείς ως οδηγός, σωστά; Λάθος!

Η οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας απαιτεί ένα πολύ καλό επίπεδο φυσικής κατάστασης.

 

Επειδή γνωρίζουμε ότι δεν έχει ο καθένας το χρόνο να πηγαίνει τακτικά στο γυμναστήριο, αυτές είναι τρεις ασκήσεις που μπορείτε να τις κάνετε εύκολα στο σπίτι σας και θα βοηθήσουν πολύ στην οδήγησή σας.

 

Οι λάντζες

Ομάδες μυών: Γλουτοί, πόδια

3-5 σετ, 10 έως 20 επαναλήψεις εναλλάξ

Γιατί;

Λίγες ασκήσεις έχουν τόσο μεγάλο αποτέλεσμα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα όσο οι λάντζες. Γυμνάζουν τις τρεις μεγάλες ομάδες μυών στο πάνω μέρος του ποδιού, βοηθούν στη σταθερότητα του σώματος, αυξάνουν την ισορροπία και δίνουν ένα μεγάλο εύρος στις κινήσεις του ισχίου. Έχουν το επιπλέον όφελος ότι γυμνάζεις κάθε πόδι χωριστά και αυτό σε κάνει να διορθώσεις την φυσική μυική ασυμμετρία που οι περισσότεροι από εμάς έχουμε. Οι μύες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί στο να δίνουν στον οδηγό μια δυνατή και σταθερή στάση στη μοτοσυκλέτα ιδιαίτερα κατά το φρενάρισμα και στην στροφή.

 

Τα καθίσματα (squats)

 

 

Μυικές ομάδες: Γλουτοί, πόδια,

3-5 σετ, 15-20 επαναλήψεις

 

Γιατί;

Συνήθως γίνονται στο γυμναστήριο με βάρη αλλά και τα ελεύθερα squats είναι μια πολύ σημαντική άσκηση που βοηθάει στο εύρος της κίνησης, και αυξάνει την αντοχή σου. Είναι καλός συνδυασμός με τις λάντζες και βοηθούν στην σωστή θέση των ποδιών στην αγωνιστική οδήγηση.

 

Η άσκηση Mason Twist

 

 

Ομάδα μυών: Πλάγιοι κοιλιακοί, κοιλιακοί

2-3 σετ, 20-30 επαναλήψεις για κάθε πλευρά

Γιατί;

Οι ασκήσεις κοιλιακών που μπορείς να κάνεις σπίτι είναι ανεξάντλητες. Επέλεξα την Mason Twist γιατί γυμνάζει τους πλάγιους κοιλιακούς τους οποίους παραμελούμε αρκετά συχνά. Όταν βγάζεις το σώμα σου έξω από τη μοτοσυκλέτα σε μία στροφή χρειάζεσαι πολύ αυτούς στους μύες.  Αντίθετα με αυτά που διαβάζεις στα περιοδικά fitness, δεν χρειάζεσαι τόσο τους κοιλιακούς για να φτιάξεις six pack όσο για να αποκτήσεις μια σταθερή βάση πάνω στην οποία θα στηρίζονται όλες οι καθημερινές σου δραστηριότητες.

Απάντηση