Ο γιος του Τσε και οι μηχανές

Θυμάστε την ταινία Motorcycle Diaries; Αν όχι πρόκεται για μία τανία με θέμα της το εννιάμηνο ταξίδι του νεαρού τότε Ερνέστο “Τσε” Γκεβάρα (και του φίλου του Αλμπέρτο Γρανάδο) με μοτοσικλέτα κατά μήκος της Νότιας Αμερικής το 1952.

Η μοτοσικλέτα του ταξιδιού, μία Νorton 500 είχε βαφτιστεί απο τον Τσε “La Poderosa”, που σημαίνει “Δυνατή” στα ισπανικά.

 

 

Ο χοντρούλης στη φωτογραφία είναι ο γιος του Τσε Γκεβάρα, ο 51χρονος Ερνέστο ο οποίος δεν φαίνεται τόσο επαναστατημένος σαν τον πατέρα του αλλά μπορεί και να πέφτουμε έξω.

Εδώ (δεν) θα ήταν χρήσιμο να αναφέρουμε ότι ο Ερνέστο ο τζούνιορ έχει παντρευτεί μια τριτοξαδερφη του Θάνου Τζήμερου πράγμα το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το θέμα μας αλλά πρέπει να παραδεχτείτε κάπου μέσα σας επιτέλους ότι παντού ξεφυτρώνει ένας έλληνας.

 

Τι σκαρφίστηκε λοιπόν ο τετραπέρατος; (όχι τώρα, εδώ και χρόνια το δουλεύει το θέμα)

Να φτιάξει μια startup στην Κούβα με το όνομα “La Poderosa” (χα, τοπιασες έτσι;) και να πηγαίνει πλούσιους τουρίστες ταξιδάκι με μηχανές Harley-Davidson στη Κούβα.

 

 

Εννοείται ότι το ταξίδι περνάει και από το μαυσωλείο του μπαμπά Τσε για να μη χάσει την επαναστατική του χροιά.

Οι εκδρομούλες αυτές δεν θα έλεγε κάποιος ότι στοιχίζουν και λίγα. Γενικά τα πακέτα κυμαίνονται από 3.000 δολάρια το εξαήμερο έως 4.200 δολάρια το εννιαήμερο. Ο μέσος μηνιαίος μισθός στη Κούβα αυτή τη στιγμή, είναι λίγο πάνω απο 23 δολάρια αλλά τι μας πειράζει αυτό; Όπως επισημαίνει ο γιος του Τσε όλο αυτό δεν γίνεται για τα λεφτά αλλά για να θυμάται ο κόσμος την επανάσταση και να επαναστατεί μέσα του μετά.

Εμείς πάλι νομίζουμε ότι “το πάθος για τα δολάρια τα κολλαριστά, είναι δυνατότερο απ’ τα οικογενειακά ιδανικά”.

 

Παρόλα αυτά αν θέλετε να κλείσετε μια εκδρομούλα με την La Poderosa Tours πατήστε εδώθε

Απάντηση