Δέκα από τα ωραιότερα κράνη της ιστορίας

του Simon Greenacre

 

Το κράνος, περισσότερο από τη στολή αλλά και την ίδια την μοτοσυκλέτα, είναι αυτό που κάνει τον οδηγό μοναδικό μέσα στην πίστα.

Τίποτε από όλο τον εξοπλισμό του οδηγού δεν “φωνάζει” τόσο για την προσωπικότητά του όσο το κράνος του.

Πολλές φορές είναι αυτό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε έναν οδηγό μέσα στον αγώνα.

Αυτά λοιπόν είναι 10 από τα ομορφότερα κράνη της ιστορίας.

 

10. STEVE HISLOP

 

 

To μπλε ροζ κράνος του Hizzy ίσως να μην είναι το πιο κομψό από πλευράς design αλλά τραβάει το μάτι και μένει στη μνήμη ανάμεσα από πολλα φανταχτερά κράνη.

 

9. BEN BOSTROM

 

Όταν ο Ben Bostrom ήρθε από την Αμερική να αγωνιστεί στην Ευρώπη για την Ducati στα superbikes στο τέλος του περασμένου αιώνα, έφερε μαζί του και ένα πληθωρικό στυλ και το κράνος του δεν αποτελούσε εξαίρεση σε αυτό.

 

8. VALENTINO ROSSI

 

 

Η αλήθεια είναι ότι τα κράνη του Rossi έχουν πάντα ωραίο στυλ αλλά αγαπούμε ιδιαίτερα αυτό το σχέδιο που το είδαμε στο Mugello το 2008.

 

7. WAYNE RAINEY

 

 

Εδώ δεν μιλάμε για περίπλοκη τέχνη αλλά είναι ένα κράνος παλιάς σχολής και η μάρκα επάνω του το κάνει πραγματικά cool.

 

6. DAIJIRO KATO

 

 

Μας αρέσει πολύ το επιθετικό λουκ του Shoei κράνους του Daijiro Kato. Φαίνεται γρήγορο όπως κι αυτός στο GP της Τσεχίας το 2002.

 

5. COLIN EDWARDS

 

 

Αυτό το σχέδιο από το 2000 (η φωτογραφία είναι από το νοτιοαφρικανικό WSBK στο Kyalami) είναι ένα αντιπροσωπευτικό σχέδιο για την αρχή της νέας χιλιετίας.

 

4. ANDREA IANNONE

 

 

Ακόμη ένα χιουμοριστικό σχέδιο κράνους από έναν Ιταλό οδηγό. Αυτή τη φορά είναι του Andrea Iannone και φυσικά αναφέρεται στον γλάρο που τον …τράκαρε στο Philip Island το 2015 στο αυστραλιανό GP.

 

3. RANDY MAMOLA

 

 

Ένα στυλάτο κράνος από έναν στυλάτο οδηγό.

 

2. FREDDIE SPENCER

 

 

Το κράνος του Freddie Spencer είχε ένα αριστοκρατικό design. Η Arai ακόμη φτιάχνει αντίγραφα αυτού του κράνους που πρωτοφορέθηκε το 1987.

 

1. SHINYA NAKANO

Αν η εικόνα πάνω στο κράνος “μιλάει” για τον αναβάτη της με τον πιο ζωντανό και εντυπωσιακό τρόπο, τότε το κράνος του Shinya Nakano ανακηρύσσεται νικητής.

(Τα τεράστια καρτουνίστικα μάτια ήταν το σύμβολο της ομάδας που ανήκε ο Shinya Nakano όταν ήταν 16 ετών όπως έχει δηλώσει ο ίδιος).

Απάντηση