Η παράξενη ιστορία του Angelo Hays

Μία από τις πιο ανατριχιαστικές ιστορίες ανθρώπων που τάφηκαν ζωντανοί είναι αυτή του Angelo Hays. Το 1937 ο Hays ήταν ένα ανέμελο 19χρονο αγόρι από το St. Quentin της Γαλλίας που του άρεσαν οι βόλτες με την μοτοσυκλέτα του. Μία ημέρα, ενώ οδηγούσε μέσα στο χωριό, έχασε τον έλεγχο και  προσέκρουσε σε έναν τοίχο χτυπώντας πολύ σοβαρά στο κεφάλι του. Οι γιατροί που τον εξέτασαν διαπίστωσαν ότι είναι νεκρός. Η κηδεία του έγινε μετά από τρεις ημέρες.

Για καλή του τύχη, στο διπλανό Bordeaux μια ασφαλιστική εταιρεία αποφάσισε να διερευνήσει τον θάνατό του όταν έπεσε στην αντίληψή τους ότι ο πατέρας του Angelo τον είχε ασφαλίσει πρόσφατα για 200.000 γαλλικά φράγκα.

Ο επιθεωρητής στον οποίο ανέθεσε η ασφαλιστική εταιρεία τη διερεύνηση του θανάτου του Hays ζήτησε να εκταφεί το πτώμα δύο μέρες μετά την ταφή και τότε βρέθηκε μπροστά σε μία τρομερή έκπληξη. Ο Angelo δεν ήταν νεκρός!

Το σώμα του ήταν ακόμη ζεστό και υπήρχε ένα ίχνος καρδιακού παλμού. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο όπου μετά από πολλές επεμβάσεις κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή. Κατά πάσα πιθανότητα το ότι είχε πέσει σε κώμα του επέτρεψε να ζήσει μέσα στο φέρετρο καθώς ο οργανισμός ενός ανθρώπου που πέφτει σε κώμα δεν έχει ανάγκη από μεγάλη ποσότητα οξυγόνου για να διατηρηθεί στη ζωή.

Μετά από αυτό ο Angelo αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εμπορικά αυτό το πραγματικά απίστευτο συμβάν και σχεδίασε ένα …φέρετρο ασφαλείας εξοπλισμένο με καμπανάκια και αυτοσχέδιους συναγερμούς σε περίπτωση που και κάποιος άλλος άτυχος θα είχε την ίδια …τύχη. Ξεκίνησε να κάνει περιοδείες στη Γαλλία επιδεικνύοντας την εφεύρεσή του και έγινε διάσημος.

Απάντηση