Οι “Psychs On Bikes” βοηθούν τους Αυστραλούς να καταρρίψουν στερεότυπα που αφορούν στην ψυχική υγεία

Η αύξηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία έχει προχωρήσει σίγουρα σε μεγάλο βαθμό στην εξασφάλιση της ευημερίας των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η πρόοδος στη γνώση για το πώς να διαχειριστούμε και να θεραπεύσουμε μια ποικιλία καταστάσεων ψυχικής υγείας επέτρεψε τελικά σε άτομα με ψυχικές ασθένειες να ζουν πλέον κανονικές ζωές, με τη σωστή ισορροπία φαρμάκων και επαγγελματικής καθοδήγησης. Η πρόσβαση όμως σε δομές ψυχικής υγείας μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά για όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Μια ομάδα παθιασμένων οδηγών μοτοσυκλέτας, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα επαγγελματίες ψυχικής υγείας που εδρεύουν στην Αυστραλία, επιδιώκει να διαθέσει υποστήριξη ψυχικής υγείας σε όσους ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές με τη βοήθεια των …μηχανών τους. Η ομάδα ονομάζεται Psychs on Bikes, και αυτοί οι τύποι δούλεψαν σκληρά στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων με στόχο την αύξηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και την παροχή υποστήριξης σε όλη την περιοχή.

Αυτό το μήνα, η ομάδα των Psychs on Bikes, που αποτελείται από ψυχίατρους, ψυχολόγους και νοσηλευτές ψυχικής υγείας, θα ξεκινήσει ένα ταξίδι 16.000 χιλιομέτρων σε όλη την Μελβούρνη, το Σίδνεϊ, το Μπρίσμπεϊν και άλλα μέρη της Αυστραλίας. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού των έξι εβδομάδων, οι Psychs on Bikes επιδιώκουν να παράσχουν την απαραίτητη υποστήριξη σε όσους τη χρειάζονται περισσότερο.

Ο Δρ Joseph Dunn, ιδρυτής του Psychs on Bikes και ψυχολόγος με έδρα το Σίδνεϊ, εξέφρασε το όραμα του οργανισμού: «Δυστυχώς, τα ποσοστά κατάθλιψης και αυτοκτονιών είναι πολύ υψηλότερα στις αγροτικές περιοχές από τα αστικά. Οι μοτοσικλέτες μας είναι εξαιρετικές αφορμές συζήτησης, λόγω του ότι οι άνθρωποι μπορεί να είναι αρκετά καχύποπτοι για να μιλήσουν με ψυχολόγο ή ψυχίατρο.

Το Psychs On Bikes όχι μόνο διεξάγει φιλανθρωπικές βόλτες, ομιλίες και σεμινάρια που αποσκοπούν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία, αλλά προσφέρει επίσης δωρεάν ελέγχους και αξιολογήσεις υγείας ως μέρος των προσπαθειών της για τη βελτίωση της συνολικής ευημερίας της κοινότητας.

Απάντηση