Elefantentreffen: το πιο παράξενο ράλλυ μοτοσυκλετών

Το Elefantentreffen είναι η πιο διάσημη χειμωνιάτικη συνάντηση μοτοσυκλετιστών στον κόσμο εδώ και 60 χρόνια.

Γίνεται κάθε Ιανουάριο στο Loh, που είναι κοντά στη Solla που απέχει 40 χιλιόμετρα από το Passau της Γερμανίας. Για 3 μέρες, ουσιαστικά για μία εβδομάδα, προσελκύει ό,τι πιο περίεργο, τολμηρό και γραφικό κυκλοφορεί στην κατηγορία “μοτοσυκλετιστής”.

Το Elefantentreffen έχει πάρει το όνομά του από τη θρυλική Zündapp KS 601 ή αλλιώς Πράσινο Ελέφαντα που έλαβε μέρος στην εκδήλωση αυτή το 1950.

Η διαδρομή που πρέπει να καλύψουν οι μοτοσυκλέτες είναι 110 μίλια κοντά στα σύνορα της Τσεχίας. Ο καθένας παίρνει όποιο δρόμο θέλει και η μισή απόλαυση είναι η ίδια η οδήγηση μέσα στο χιόνι.

Πρόκειται για μία εμπειρία που θα έπρεπε κάποιος να ζήσει μία φορά στη ζωή του. Το κυρίαρχο στοιχείο σε αυτή την εκδήλωση είναι το τρίπτυχο του μοτοσυκλετισμού: Μοτοσυκλέτα, Φύση και φυσικά Παρέα.

Κανένας χορηγός, καμία μάρκα. Εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής

Όταν πέφτει ο ήλιος, το χιόνι και η φωτιά έχουν την τιμητική τους σε ένα τοπίο πραγματικά εντυπωσιακό το οποίο γεμίζει με μοτοσυκλετιστές απ’ όλον τον κόσμο που μιλούν διαφορετικές γλώσσες, πίνουν (ΠΟΛΛΕΣ) κρύες μπύρες τρώνε πολύ χοιρινό και ζουν μακριά από ανέσεις και κοινωνικές συμβάσεις. Πρόκεται για ένα hardcore θέαμα.

Ο Ιταλός φωτογράφος Alessandro D’Angelo έμαθε από έναν παλιό μηχανικό την ύπαρξη αυτής της συνάντησης. Όπως του είπε ο μηχανικός, “αν θέλεις να δεις έναν πραγματικό μοτοσυκλετιστή πρέπει να πας εκεί”. Ο D’Angelo έκανε το πρώτο του ταξίδι το 2014. Για να φτάσει, πήρε όλα τα μεταφορικά μέσα και στο τέλος έκανε και ωτοστόπ. Τελικά έφτασε στο Thurmansbang μία μικρή πόλη στην άκρη του βαυαρικού δάσους. Από εκεί περπάτησε (!) περίπου 5 μίλια και όταν ήταν πλέον σίγουρος ότι έχει χαθεί άκουσε κάπου στο βάθος τον βρυχηθμό των κινητήρων. Πλησίασε.

Επιτέλους έφτασα σε μία κοιλάδα που ήταν παρκαρισμένες παντού μοτοσυκλέτες, άνθρωποι φορτωμένοι με καυσόξυλα και σκηνές που πήγαιναν προς όλες τις κατευθύνσεις, εκατοντάδες φωτιές και μία μεγάλη ευφορία να πλημμυρίζει την ατμόσφαιρα

Είχε έρθει η ώρα να τραβήξω μερικές φωτογραφίες”.

Τουλάχιστον 5.000 οδηγοί συμμετέχουν στο Elefantentreffen κάθε χρόνο (ο μύθος λέει ότι το 1977 είχαν πάει 35.000). Η Zündapp KS 601είναι ακόμη ο πρωταγωνιστής μαζί με παλιές Jawa, BMW αλλά και Vespa. Oι μοτοσυκλέτες είναι μοναδικές όπως άλλωστε και οι οδηγοί τους.

Oι οδηγοί είναι ντυμένοι με στρατιωτικές στολές, φορούν γούνινα καπέλα και πολύ συνηθισμένη είναι η αμφίεση Spiderman.

Παρόλο που έχει πολύ κρύο, δεν φαίνεται να τους απασχολεί ιδιαίτερα και το αλκοόλ βοηθάει αρκετά σε αυτό.

Ο D’Angelo, ο οποίος πήγε δύο χρονιές (το 2014 και το 2015), έμεινε εντυπωσιασμένος από τους ανθρώπους που συμμετέχουν, οι οποίοι προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, από αγρότες και φοιτητές μέχρι μηχανικοί και γιατροί. Αυτό που του έκανε επίσης εντύπωση είναι ότι, αν και δεν μιλούν όλοι την ίδια γλώσσα, αυτό δεν τους εμποδίζει σε τίποτα στο να συνεννοηθούν.

Η ομορφιά του ράλλυ αυτού είναι ότι δεν ενδιαφέρεται κανείς για το ποιος είσαι και τι κάνεις. Όσο βρίσκονται εκεί, όλοι είναι ίσοι”.

Στο site του φωτογραφου Alessandro D’ Angelo μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες.

http://www.alessandrodangelo.it/Wheels-Mud-Snow

Απάντηση