Randy Mamola, ένας θρύλος του MotoGP

Το όνομα του Randy Mamola θα είναι πλέον στη λίστα των θρύλων του MotoGP.

 

Αγωνιζόμενος δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα, ο Mamola είναι περισσότερο γνωστός ως ο οδηγός που ενώ έχει τις περισσότερες νίκες σε MotoGP δεν κέρδισε ποτέ πρωτάθλημα.

Στο ενεργητικό του έχει 13 νίκες σε αγώνες και 57 θέσεις στο βάθρο.

 

Το επιθετικό στυλ οδήγησης του Mamola στις δεκαετίες ’70 και ’80 έχει αφήσει ιστορία αλλά στην ιστορία έχει μείνει επίσης και η γενναιοδωρία του ακόμη και μέχρι σήμερα. Είναι συνιδρυτής φιλανθρωπικού ιδρύματος Riders for Health.

Βασικό “προϊόν” πλέον του MotoGP και ο ίδιος, κάνει συχνά εμφανίσεις στο paddock, προπονεί αρκετούς οδηγούς, αλληλεπιδρά με τους θαυμαστές του, και ενίοτε αποπαίρνει κάποιους “δύσκολους” δημοσιογράφους.

Ο Mamola αγωνιζόταν όταν οι άντρες ήταν άντρες, την εποχή των μεγάλων ονομάτων όπως των Wayne Gardner, Freddie Spencer, και Kenny Roberts Sr.

Αποσύρθηκε από τους αγώνες το 1992.

Ο τίτλος αυτός ήταν μια ευχάριστη έκπληξη.

Δεν ήταν κάτι που το περίμενα ομολογώ, αλλά ήταν ένας ωραίος τρόπος να ξεκινήσει η μέρα μου. Όταν το είπα στη γυναίκα μου και στο γιο μου, στην αρχή ενθουσιάστηκαν και μετά είπαν, ‘ωχ τώρα θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με έναν θρύλο’”.

Το MotoGP είναι η ζωή μου. Βρίσκομαι στο paddock 39 ολόκληρα χρόνια, έχω δει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της παρουσίας μου εδώ και είναι τεράστια τιμή για μένα που το όνομά μου περιλαμβάνεται πια στη λίστα των οδηγών αυτών”.

Ελπίζω να μπορέσω να ανταποδώσω την τιμή αυτή μέσα από τη δουλειά που προσφέρω στο paddock του MotoGP.  Είμαι ο πρώτος “θρύλος” στη λίστα που δεν έχω κερδίσει κανένα παγκόσμιο πρωτάθλημα.”  

Νομίζω όμως τα επιτεύγματά μου στο χώρο και το φιλανθρωπικό μου έργο είναι η συμβολή μου στους αγώνες. Με το να υποστηρίζεις τους αγώνες και να κάνεις το παν για τη διάδοσή τους σε κάνει πρεσβευτή τους, ανεξάρτητα αν είσαι παγκόσμιος πρωταθλητής ή όχι. Είναι προνόμιο να εργάζομαι στο χώρο των αγώνων και σίγουρα έχω επίγνωση του πόσο σοβαρό είναι όλο αυτό.

Και εδώ ένα απίστευτο “σώσιμο” από τον Mamola

 

Απάντηση