Η Asil Özbay από την Τουρκία θα κάνει το γύρο της Αφρικής μόνη της, πάνω στην μοτοσυκλέτα της

Η Αφρική δεν αποτελεί μία άγνωστη ήπειρο για την Asil Özbay. Έχει ήδη πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 60 ημερών στο Μαρόκο αλλά για πρώτη φορά θα κάνει τον γύρο της ηπείρου μόνη της. Η ακαδημαϊκός, που διδάσκει στη Σχολή Επιστημών Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Gedik της Κωνσταντινούπολης, θέλει να αποτελέσει παράδειγμα για άλλες γυναίκες.

Ήδη έχει διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα σε δεκάδες χώρες σε όλη την Ευρώπη και την Ασία έχοντας όνειρο να γυρίσει όλον τον κόσμο.

Το ταξίδι της στην Αφρική θα ξεκινήσει αεροπορικά για λόγους πανδημίας, καθώς δεν μπορούσε να μεταβεί οδικώς. Όπως έκανε και στα προηγούμενα ταξίδια της, σκοπεύει να γυρίσει ντοκιμαντέρ με θέμα τις φυλές, την ζωή στα χωριά και την καθημερινότητα στην αφρικανική ήπειρο.

Μιλώντας στην Anadolu Agency για το 19χρονο πάθος της για τις μοτοσυκλέτες, η Özbay είπε ότι τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα είναι γεμάτα προκλήσεις και γοητεία. “Προτιμώ ιδιαίτερα να επισκέπτομαι λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς“, είπε, προσθέτοντας ότι απολαμβάνει να δημιουργεί αντικειμενικό ψηφιακό περιεχόμενο και να το μοιράζεται με διαδικτυακές  κοινότητες. Η Özbay, που χαράσσει τον δρόμο της γεφύρωσης διαφορετικών πολιτισμών δήλωσε ότι το φετινό της ταξίδι στην Αφρική έχει διαφορετικό στόχο από τα προηγούμενα. “Αυτή τη φορά είναι και ταξίδι αλλά και ένα οδοιπορικό ανακάλυψης και θα είμαι ανοιχτή σε επιστημονικές συνεργασίες“, δήλωσε, προσθέτοντας ότι μαζί με το Πανεπιστήμιό της σκοπεύουν να δώσουν υποτροφίες σε φοιτητές που θα ήθελαν να σπουδάσουν στην Τουρκία. 

Η Özbay προσπαθεί επίσης να καθιερώσει στα διεθνή μέσα το προφίλ μίας γυναίκας που ταξιδεύει μόνη της σε όλον τον κόσμο με την μοτοσυκλέτα της. Επισημαίνοντας την κοινωνική πτυχή των μοναχικών αυτών ταξιδιών της, η Özbay είπε ότι λαμβάνει εκατοντάδες μηνύματα εμψύχωσης. Προσπαθεί να αποδείξει στους ανθρώπους ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει πάθος. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα παράγει καθημερινά ψηφιακό περιεχόμενο για να μεταφέρει όση περισσότερη γνώση μπορεί. Τόνισε επίσης ότι οι μοτοσυκλέτες θεωρούνται γενικά ανδρικό προνόμιο και πρόσθεσε: “Οι άνθρωποι εκπλήσσονται όταν με βλέπουν σε αυτήν την τεράστια μοτοσυκλέτα. Αυτό με κάνει ευτυχισμένη και μου δίνει θάρρος να συνεχίσω.

Η Özbay είπε ότι σχεδιάζει να καταγράψει τις φυλές που εξακολουθούν να ζουν στην Αφρική και είναι πολύ ενθουσιασμένη για αυτό. 

Το μοναχικό ταξίδι βελτιώνει το αίσθημα ευθύνης και βελτιώνει την ικανότητά σου να δίνεις λύσεις σε στιγμές κρίσης 

Πριν από το ταξίδι της, η Özbay προετοιμάστηκε για την πολλή ζέστη της αφρικανικής ηπείρου και πήρε μαζί της μία σκηνή για να μένει αν και όπως δήλωσε θα προτιμήσει να μένει σε ξενοδοχεία ή ξενώνες που διαθέτουν χώρους στάθμευσης για να είναι πιο ασφαλής η μοτοσυκλέτα της”. 

Όσον αφορά στην ασφάλεια, κάνω μία έρευνα πάντα για τη χώρα που θα επισκεφθώ και έχω μαζί μου πάντα σπρέυ πιπεριού. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μέχρι τώρα και ελπίζω να μην χρειαστεί.

Η αφρικανική της περιπέτεια θα ξεκινήσει από την Κένυα και θα διαρκέσει περίπου 6 μήνες, έχοντας να διανύσει 30.000 χιλιόμετρα. Θα επισκεφθεί, μεταξύ άλλων, την Αιθιοπία, την Τανζανία, την Ουγκάντα, την Ρουάντα και την Ζάμπια.  

Απάντηση