Θα δούμε τον Rossi σε αγώνες αυτοκινήτου; 

Μετά από είκοσι έξι σεζόν στο MotoGP, οι φήμες ολοένα και πληθαίνουν ότι το 2021 θα είναι η τελευταία χρονία που θα αγωνίζεται ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Valentino Rossi. Το τρέχον συμβόλαιο του Rossi με την Petronas SRT λήγει στο τέλος του χρόνου και περιλαμβάνει όρους απόδοσης οι οποίοι είναι ολοένα και λιγότερο πιθανό να τηρηθούν σύμφωνα με την μέχρι τώρα απόδοσή του στους αγώνες. Περιττό να αναφέρουμε ότι η απόδοση του Rossi στο φετινό MotoGP δεν ήταν η θεαματική που μας είχε συνηθίσει, σημειώνοντας έως τώρα μόνο δεκαπέντε βαθμούς σε επτά αγώνες.

Έχοντας όλα αυτά κατά νου, το ενδεχόμενο ο θρύλος να συνεχίσει να αγωνίζεται με αυτοκίνητο και όχι με μοτοσυκλέτα δεν μοιάζει καθόλου απίθανο. Γνωρίζουμε ήδη ότι έχει δοκιμάσει το άθλημα, γνωρίζουμε την τεράστια αγάπη του γι’ αυτό αλλά και ότι έχει δηλώσει το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στο 24 Hours του Le Mans αφού “συνταξιοδοτηθεί” από το MotoGP. 

Ωστόσο, ο Rossi δεν είναι ακριβώς αρχάριος όσον αφορά τους αγώνες αντοχής. Έχει ήδη συμμετάσχει με επιτυχία σε κάποια events όπως στον αγώνα GT3 με Ferrari αλλά είναι ακόμα αβέβαιο σε ποιους αγώνες θα λάβει μέρος. Ο Rossi έχει τερματίσει τρίτος στο Gulf 12 Hours στο Abu Dhabi και στο Bahrain 12 Hours τον Ιανουάριο του 2021. Εκτός από αυτό ο Γιατρός είναι φανατικός θεατής αγώνων ράλι. Συμμετείχε σε δύο γύρους του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC το 2002 όπου τερμάτισε στην ενδέκατη θέση και έχει κερδίσει 7 φορές στην πίστα της Monza.
Ο Rossi εξακολουθεί να δηλώνει ότι του αρέσει περισσότερο η πίστα παρά το χώμα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει πάρει ακόμη την τελική του απόφαση. Ίσως να θελήσει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε άλλη αρένα μετά το MotoGP, το ποια αρένα θα διαλέξει τελικά παραμένει ακόμη μυστήριο. 

Και εδώ κάποιες στιγμές από το ξεκίνημα της καριέρας του

Απάντηση