Λίγο πριν τον αγώνα του Assen

  • Ο Αμερικανός Garrett Gerloff, που αγωνίζεται στα WSBK, θα αντικαταστήσει τον τραυματισμένο Franco Morbidelli στην Petronas Yamaha για τον αγώνα στο Assen το επόμενο Σαββατοκύριακο.
  • Η Dorna επιβεβαίωσε ότι ο αγώνας στην COTA (Circuit of the Americas) θα πραγματοποιηθεί στις 1-3 Οκτωβρίου ενώ  το ιαπωνικό GP στην πίστα της Motegi ακυρώνεται. Η συνεχιζόμενη υγειονομική κρίση και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα στην Ιαπωνία. Νέα ημερομηνία ανακοινώθηκε και για το Grand Prix της Ταϊλάνδης. Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί μια εβδομάδα αργότερα από ό,τι ήταν κανονισμένο, στις 15-17 Οκτωβρίου.
  • O Marquez μετά την φοβερή του νίκη στο Sachsenring δήλωσε ότι το ενδιαφέρον του αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Assen όπου στο παρελθόν έχει φέρει πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά η κατάσταση αυτή τη φορά είναι διαφορετική. Ο ίδιος εκτιμά ότι δεν θα είναι τόσο δυνατός στην ολλανδική πίστα όσο ήταν στην πίστα της Γερμανίας το περασμένο Σαββατοκύριακο.
  • Ο Rossi από την άλλη πλευρά είπε ότι χρειαζόταν ένα καλό ξεκίνημα στο Sachsenring, το οποίο δεν είχε και μετά …κόλλησε στην κίνηση και δεν κατάφερε να επανακάμψει. “Η οδήγηση πίσω από τις άλλες μοτοσυκλέτες είναι τελείως διαφορετική, όταν πρέπει να προσπερνάς δεν μπορείς να εκμεταλλευτείς τα καλά στοιχεία της μοτοσυκλέτας. Υποφέρουμε πολύ γιατί και στις ευθείες είμαστε αργοί“. Όλοι πάντως κρεμόμαστε από τα χείλη του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή για το τι θα κάνει το 2022 και αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσει στις καλοκαιρινές του διακοπές. 
  • Ο Francesco Bagnaia, που έχει κάνει και τατουάζ στο μπρατσο του την πίστα του Assen, χαίρεται πολύ που θα αγωνιστεί πάλι στην πίστα που του έχει χαρίσει νίκες στις κατηγορίες Moto2 και Moto3.

  • Ο αγώνας του Assen θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον Danilo Petrucci και τον Iker Lecuona να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στην Tech3 και του χρόνου. Και οι δύο είναι αισιόδοξοι για τον αγώνα, με τον Petrucci να δηλώνει ότι αγαπάει πολύ αυτή την πίστα και τον Lecuona να δηλώνει ότι είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί στο Assen και θα προσπαθήσει να τερματίσει μέσα στην δεκάδα.  

Απάντηση