Μία έξυπνη εφαρμογή για ποδήλατα μπορεί να φανεί χρήσιμη και στην μοτοσυκλέτα

Ακούστε, κανένας από εμάς δεν είναι τέλειος. Μπορεί να έχουμε επιλέξει το τέλειο χόμπι και το τέλειο μέσο μεταφοράς αλλά στην τελική είμαστε άνθρωποι. Κάποιοι από εμάς, για παράδειγμα, δεν παρακολουθούμε σχολαστικά τις πιέσεις των ελαστικών μας. Εάν αυτός είσαι εσύ, μια νέα εφαρμογή για smartphone, PSIcle θα μπορούσε τελικά να σε βοηθήσει να διορθώσεις αυτήν την κακή συνήθεια.

Προς το παρόν, η εφαρμογή λειτουργεί μόνο για ποδήλατα και έχει ανέβει στο Κιckstarter προκειμένου να χρηματοδοτηθεί περαιτέρω. Ωστόσο υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί και στην μοτοσυκλέτα, δεδομένης της τάσης πολλών οδηγών να αγνοούν τις μετρήσεις πίεσης στα ελαστικά τους. Είναι περιττό να πούμε ότι η χαμηλή πίεση στα ελαστικά επηρεάζει την διάρκεια ζωής τους και την οδήγηση  αλλά μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνη.

Η εφαρμογή λειτουργεί με έναν αισθητήρα που τοποθετείται στην βαλβίδα ελαστικών του ποδηλάτου. Μετά από αυτό, ανοίγεις την εφαρμογή στο τηλέφωνό σου και πλησιάζεις τον αισθητήρα. Η πίεση των ελαστικών εμφανίζεται στην οθόνη σου. Δεν είναι μαγικό, χρησιμοποιεί τον αισθητήρα βαρόμετρου του τηλεφώνου για να δώσει μία μέτρηση που μπορεί να έχει απόκλιση έως 0,06 psi. Η βασική έκδοση της εφαρμογής μπορεί να “διαβάσει” έως και 50 psi αλλά υπάρχει και μία έκδοση υψηλής πίεσης για ποδηλάτες δρόμου, των οποίων τα ελαστικά φτάνουν μέχρι και 400 psi. Εδώ υπάρχει ένα θέμα βέβαια, η εφαρμογή δουλεύει μόνο με βαλβίδες Presta. Επίσης στη σελίδα συχνών ερωτήσεων της εφαρμογής αναφέρεται ότι δεν λειτουργεί σε ATV, OPV αυτοκίνητα κλπ που χρησιμοποιούν βαλβίδες Schrader. 

Η καμπάνια Kickstarter της PSIcle ξεκίνησε στις 25 Μαΐου 2021 και σε ένα μήνα, 507 υποστηρικτές έχουν συγκεντρώσει σχεδόν 40.000 δολάρια – ποσό μεγαλύτερο από τον αρχικό στόχο της εταιρείας. Αυτό σημαίνει ότι το προϊόν θα προχωρήσει. 

Εάν γίνει δημοφιλές στους ποδηλάτες, μπορεί το επόμενο βήμα να είναι οι μοτοσυκλέτες. 

Το παραπάνω άρθρο ελπίζουμε να σε παρακινήσει να ελέγχεις περισσότερο συχνά τα ελαστικά της μοτοσυκλέτας σου μέχρι μια εφαρμογή να το κάνει για σένα. Αν μη τι άλλο, η μοτοσυκλέτα σου θα σε ευγνωμονεί γι’ αυτό.  

Σας έχουμε και άλλο ένα νέο που το αφήσαμε για το τέλος, η εφαρμογή δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα

Απάντηση