Μία εφαρμογή που πρέπει οπωσδήποτε να έρθει και στην Ελλάδα!!

Η ιταλική μη κερδοσκοπική ένωση AIACE (Ιταλική Ένωση Ευρωπαϊκής Βοήθειας Καταναλωτών) ανακοίνωσε την κυκλοφορία μίας πρωτοποριακής εφαρμογής για κινητά, της BucApp, μέσω της οποίας μπορείς να επισημάνεις σημεία του δρόμου όπου υπάρχουν λακκούβες και άλλες ανωμαλίες. 

Ο στόχος της εφαρμογής είναι να βοηθήσει τους οδηγούς να επισημάνουν τους πιθανούς κινδύνους που παρατηρούν στο οδόστρωμα αλλά και να ζητήσουν δωρεάν νομική βοήθεια σε περίπτωση που προκληθεί ατύχημα λόγω κακού οδοστρώματος. Οι χρήστες δεν έχουν παρά  να ανεβάσουν μία φωτογραφία της λακκούβας ή του οποιοδήποτε προβλήματος που έχει το οδόστρωμα, το στίγμα τους στο χάρτη και από κει και πέρα η εφαρμογή θα προωθήσει το πρόβλημα στον αρμόδιο δήμο ή την υπηρεσία συντήρησης του σημείου για να επισκευάσουν την ζημιά. 

Μιλάμε για φανταστικά πράγματα!!

Στην Ελλάδα, σε περίπτωση που πάθατε κάποιο ατύχημα λόγω κακοτεχνίας δημοτικού δρόμου πρέπει να πάρετε μια φωτογραφία, να καλέσετε την αστυνομία για να το γράψουν στο βιβλίο συμβάντων και μετά να καταθέσετε μία ωραία αγωγή κατά του Δήμου με τις διατάξεις περί αστικής ευθύνης, σύμφωνα με τα άρθρα 105 και 106 του Εισ.Ν.Αστικού Κώδικα, τις διατάξεις του Δημοτικού κώδικα π.δ. 410/95, τις αρχές του Διοικητικού Δικαίου και της χρηστής διοίκησης (κινέζικα ε;).

Μετά αν είστε νέοι έχετε όλη τη ζωή μπροστά σας να ελπίζετε να εκδικαστεί και να σας αποζημιώσουν…

Απάντηση