Μόνο ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες στην Ινδονησία μέχρι το 2040;

Η Ινδονησία, η τέταρτη πιο πυκνοκατοικημένη χώρα του κόσμου είναι η πρώτη χώρα όπου οι πωλήσεις ηλεκτρικών μοτοσυκλετών θα γίνουν αναγκαστικές μέχρι το 2040 σύμφωνα με δηλώσεις του Arifin Tasrif, Υπουργού Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων της χώρας. 

Η κίνηση αυτή γίνεται με σκοπό την μείωση της σημαντικής ατμοσφαιρικής ρύπανσης και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να γίνουν όλα τα οχήματα ηλεκτρικά μέχρι το 2050 για την επίτευξη του οποίου η κυβέρνηση πρόκειται να δώσει ειδικά κίνητρα στους πολίτες.

“Δεν θα απαγορεύσουμε την χρήση κινητήρων εσωτερικής καύσης, απλά θα δώσουμε κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρικών οχημάτων”, δήλωσε στο Reuters ο Dadan Kusdiana, Γενικός Διευθυντής Ανανεώσιμων Πηγών στο Υπουργείο Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων. 

Σύμφωνα με στοιχεία που αφορούν στην αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδονησίας, στους δρόμους της χώρας κυκλοφορούν 15 εκατομμύρια αυτοκίνητα και 112 εκατομμύρια (!) μοτοσυκλέτες. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στην Ινδονησία υπάρχουν μεγάλα αποθέματα νικελίου λατερίτη, που χρησιμοποιείται στην παραγωγή μπαταριών λιθίου. Η Ινδονησία ελπίζει να γίνει ο βασικός προμηθευτής μπαταριών και ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί αν δημιουργηθεί ανάγκη καταρχάς στην τοπική αγορά. 

Πηγή: Reuters

Απάντηση