Οι καλύτερες διαδρομές για μοτοσυκλέτα στην Ευρώπη

Τα ταξίδια με μοτοσυκλέτα είναι συνώνυμα με χώρες όπως η Αυστραλία και οι ΗΠΑ, αλλά δεν γνωρίζετε μάλλον ότι το πρώτο οδικό ταξίδι πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία. Η Ευρώπη διαθέτει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές για μοτοσυκλέτα στον κόσμο, γι’ αυτό ξεκινήστε να σχεδιάζετε το ταξίδι σας τώρα!

Ένα ευρωπαϊκό ταξίδι δεν θα ήταν πλήρες χωρίς να συμπεριληφθεί το Stelvio Pass, ένα από τα ψηλότερα και πιο έντονα ορεινά περάσματα της Ευρώπης. Το πέρασμα αυτό έγινε γνωστό το 2008 όταν ψηφίστηκε από το Top Gear ως μία από τις καλύτερες διαδρομές με εκπληκτική θέα στις ιταλικές και ελβετικές Άλπεις. Προσεγγίζοντας το Stelvio Pass από τη βορειοδυτική πλευρά, μπορείτε να ανηφορίσετε το περίφημο “τείχος” του Stelvio Pass με 48 έντονες στροφές. Κάθε μια από τις στροφές είναι αριθμημένη με πέτρες, έτσι ώστε να μπορείτε να μετρήσετε πόσο απέχετε από την κορυφή

Επιστρέφοντας, το πέρασμα προς Bormio δίνει πολλές ευκαιρίες για φωτογραφίες της διάσημης αυτής διαδρομής. Το Stelvio Pass μπορεί να έχει πολλή κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο Αύγουστο γι’ αυτό καλύτερα θα ήταν να το αποφύγετε εκείνη την εποχή, παρόλο που η προσπέραση με μοτοσυκλέτα δεν είναι κάτι δύσκολο.

Θεωρείται ευρέως ως ένα από τα καλύτερα ταξίδια με μοτοσυκλέτα στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι άδικα αφού το Old Military Road A93 και A939 σε οδηγεί κατευθείαν στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Cairngorms στα σκωτσέζικα Highlands. Απεριόριστη εκπλητική θέα σε ένα δρόμο με τρομερά σκαμπανεβάσματα και απότομες κλίσεις που θυμίζουν rollercoaster. Η διαδρομή ξεκινά από τη γέφυρα του Cally, συνεχίζει μέσω του Α93 στο Εθνικό Πάρκο Cairngorms, διασχίζοντας την Braemar και περνώντας από την ιδιωτική κατοικία της Βασίλισσας στο κάστρο Balmoral. Από εκεί κατευθύνεστε προς τον αυτοκινητόδρομο Α939 για μία εκπληκτική θέα στα highlands μέχρι το Grantown-on-Spey.

Στα Highlands υπάρχει μεγάλη ποικιλία άγριων ζώων, και είναι πολύ πιθανόν να δείτε ελάφια και κουνέλια χιονιού.

Μία από τις ωραιότερες διαδρομές στον κόσμο είναι το Susten Pass στις ελβετικές Άλπεις. Πολύ συχνά αναφέρεται ως ένα από τα “Big 3” στα οποία περιλαμβάνονται ακόμη οι διαδρομές Grimsel και Furka. Παρόλο που δεν είναι τόσο γνωστό όσο τα άλλα δύο, το Susten Pass έχει καταφέρει να κερδίσει την καρδιά των μοτοσυκλετιστών, με την εκπληκτική θέα και τις απαιτητικές στροφές που σας μεταφέρουν στην κορυφή, στα 2224 μ. Η διαδρομή ξεκινά από το Wassen και τελειώνει στο Innertkirchen με πολλά μέρη ενδιάμεσα για να σταματήσετε και να απολαύσετε την εκπληκτική θέα στο βουνό. Ο δρόμος προς το Innertkirchen περνά μέσα από δάση και υπέροχες πέτρινες γέφυρες.

Λόγω του υψομέτρου, το Susten Pass είναι ανοικτό από αρχές Ιουνίου μέχρι τέλος Οκτωβρίου και φυσικά έχει πολλή κίνηση εκείνο το διάστημα, γι’ αυτό είναι καλύτερα να πάτε καθημερινές. 

Το Black Mountain Pass (A4069) συνδέει το Llandovery με το Gwaun-Cae-Gurwen και θεωρείται μία από τις καλύτερες διαδρομές στην Ουαλία αν όχι σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.  Η διαδρομή ξεκινά από το Gwaun-Cae-Gurwen και ενώνεται με την A4069 στο Brynamman. Στη συνέχεια, στρίβει πέρα ​​από τα Black Mountain και βγαίνει κοντά στο Llangadog πριν συνεχίσει στο Llandovery.

Το Black Mountain Pass είναι εξαιρετικά δημοφιλής διαδρομή για τους οδηγούς μοτοσυκλέτας αφού εμφανίστηκε στο Top Gear. Να προσέχετε τα ζώα που μπορεί να πεταχτούν ξαφνικά μπροστά σας μετά από μία τυφλή στροφή ειδικά τα πρόβατα. 

Η περιοχή του Μέλανα Δρυμού της Γερμανίας (Black Forest) είναι περίφημη για τους ελικοειδείς δρόμους και αποτελεί φυσικά μια πολύ δημοφιλή επιλογή για τους μοτοσυκλετιστές. Η διαδρομή 500 (Schwarzwald Hochstrasse) είναι μία από τις καλύτερες και πιο εύκολα προσβάσιμες. Αυτός ο υπερυψωμένος δρόμος ξεκινά λίγο πιο έξω από το Freudenstadt και φτάνει λίγο πιο βόρεια του Baden-Baden. Συνδυάζει ομαλά και γρήγορα κομμάτια με πυκνά μονοπάτια στο δάσος και σφιχτές στροφές. Κοντά στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής, γύρω από το βουνό Hornisgrinde υπάρχουν κάποια σημεία με φοβερή θέα και εύκολο πάρκινγκ. Το μοναδικό μειονέκτημα είναι η κίνηση που μπορεί να είναι αυξημένη κάποιες μέρες. 

Πηγή: https://motorbikewriter.com/best-european-road-trips/

 

Απάντηση