Οι πέντε χώρες που αγαπούν περισσότερο τις μοτοσυκλέτες

Οι μοτοσυκλέτες είναι εμβληματικά και πολύπλευρα οχήματα που έχουν φανατικούς θαυμαστές σε όλον τον κόσμο. Για κάποιους σημαίνουν αναψυχή και διασκέδαση ενώ για κάποιους άλλους η μοτοσυκλέτα είναι ένα άθλημα. Ορισμένες χώρες έχουν υιοθετήσει την μοτοσυκλέτα ως κύριο μέσο μεταφοράς και σε πολλές πόλεις είναι απαραίτητη στην καθημερινή ζωή. Είναι συναρπαστικό να βλέπεις πώς η κουλτούρα της μοτοσυκλέτας έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, με πολλές περιοχές να έχουν αναπτύξει ένα στυλ εντελώς μοναδικό. 

Σλοβακία

Η Σλοβακία είναι μία χώρα διάσημη για τα όμορφα τοπία και ύπαιθρο, με ένα έδαφος ιδανικό για μοτοσυκλέτες μοτοκρός. Η χώρα είναι γεμάτη οδηγούς που φιλοδοξούν να γίνουν πρωταθλητές μοτοκρός. Υπάρχει μια βαθιά ριζωμένη κουλτούρα εδώ για το άθλημα καθώς και πολλά αγωνιστικά πρωταθλήματα που δίνουν την ευκαιρία σε νέους οδηγούς να συνεχίσουν σε διεθνή τουρνουά. Η άγρια ομορφιά της υπαίθρου και οι διαδρομές ανάμεσα στα βουνά και τα δάση, είναι τα καλύτερα κίνητρα για να εξερευνήσεις την χώρα αυτή με μία χωμάτινη μοτοσυκλέτα. 

Ιταλία

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσει ότι οι Ιταλοί έχουν ερωτική σχέση με τα δίτροχα. Η χώρα αυτή έχει μεγάλη ιστορία στις μοτοσυκλέτες και τα σκούτερ με πόλεις όπως η Ρώμη να είναι διάσημες για την επικράτηση των σκούτερ στους δρόμους. Τα ευέλικτα αυτά οχήματα είναι ιδανικά για τα στενά δρομάκια της Ρώμης. Οι ενοικιάσεις σκούτερ επίσης είναι πολύ δημοφιλείς στους τουρίστες και τα ηλεκτρικά σκούτερ κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Η Ιταλία είναι γνωστή για τις μεγαλύτερες μάρκες μοτοσυκλετών παγκοσμίως. Η Ducati ξεκίνησε από εδώ και ήταν φυσικό αφού έπρεπε να υπάρχει ένα δίτροχο όχημα, αντίστοιχο των πολυτελών Lamborghini και Ferrari. Η έδρα της Ducati βρίσκεται στο Borgo Panigale και η εταιρεία κατασκευάζει μερικές από τις πιο όμορφες και περιζήτητες μοτοσυκλέτες στον κόσμο. Φυσικά, ενώ η Ducati είναι διάσημη εκτός Ιταλίας, καμία μάρκα μοτοσυκλέτας δεν είναι πιο διάσημη μέσα στην ίδια τη χώρα από την Vespa. Ανήκει στην Piaggio η οποία κατασκευάζει αυτά τα εμβληματικά σκούτερ εδώ και 75 χρόνια.  

Ιαπωνία

Μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες μοτοσυκλετών στον κόσμο γεννήθηκαν στην Ιαπωνία, μια χώρα γνωστή για την πρωτοποριακή κατασκευή και τον σχεδιασμό της σε πολλούς διαφορετικούς βιομηχανικούς κλάδους. Σε όλον τον κόσμο, μάρκες όπως η Honda, η Suzuki και η Kawasaki είναι γνωστές και αξιοσέβαστες. Η Ιαπωνία δημιούργησε μερικές από τις πρώτες, πραγματικά υψηλής απόδοσης, μοτοσυκλέτες, μια παράδοση που συνεχίζεται με μοτοσυκλέτες όπως η Suzuki Hayabusa, η οποία, από όταν κυκλοφόρησε, το 1999, θεωρείται η ταχύτερη μοτοσυκλέτα παραγωγής στον κόσμο, με τελική ταχύτητα τα 300-315kmh. 

ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να έχουν τον μεγαλύτερο πληθυσμό από λάτρεις της μοτοσυκλέτας και αναβάτες αναψυχής παγκοσμίως. Εδώ, η ερωτική σχέση με αυτά τα οχήματα έχει τις ρίζες της στα ΜΜΕ που καθιέρωσαν αυτή την τάση στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Στην προ-διαδικτύου εποχή, οι ταινίες ήταν αυτές που άφηναν το στίγμα τους στην λαϊκή κουλτούρα. Ταινίες όπως “The Wild One” με τον Marlon Brando δημιούργησαν ένα λαμπερό παραμύθι που επηρέασε ολόκληρες γενιές αναβατών. Πράγματι, η ιστορία της μοτοσυκλέτας είναι συνυφασμένη με την ιστορία των ΗΠΑ. Κάποιες από τις πρώτες λέσχες μοτοσυκλετών δημιουργήθηκαν από βετεράνους του Β’ ΠΠ που είχαν επιστρέψει στο σπίτι τους με σκοπό να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τις μοτοσυκλέτες. Όσον αφορά βέβαια στις μοτοσυκλέτες τύπου τσόπερ, αυτές είναι συνώνυμες με τις ΗΠΑ. Οι πιο εμβληματικές μάρκες όπως η Indian Motorcycles, η Boss Hoss και φυσικα η  Harley-Davidson είναι συνυφασμένες με την αμερικάνικη κουλτούρα. 

Βιετνάμ

Στο Βιετνάμ έχει απονεμηθεί ο τίτλος της “πρωτεύουσας των μοτοποδηλάτων” καθώς εκατομμύρια από αυτές τις μικρές μοτοσυκλέτες κυκλοφορούν στους δρόμους. Οι επισκέπτες σοκάρονται από τον αριθμό των οχημάτων αυτών ιδιαίτερα σε πόλεις όπως το Hanoi και η Ho Chi Minh. Εδώ οι μοτοσυκλέτες είναι απολύτως απαραίτητες στην καθημερινή ζωή και όλη η υποδομή του Βιετνάμ στηρίζεται στα οχήματα αυτά. Οι δρόμοι της πόλης και οι αυτοκινητόδρομοι κατασκευάστηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις μοτοσυκλέτες και έτσι βλέπουμε πολύ συχνά δρόμους ιδιαίτερα στενούς που επιτρέπουν την αποκλειστική διέλευση δίτροχων. Πολλά από τα γραφικά περάσματα στα βουνά είναι τόσο στενά που χωράει μόνο μία μοτοσυκλέτα. Ιστορικά το Βιετνάμ είναι συνυφασμένο με την μοτοσυκλέτα και η επίδραση αυτή φαίνεται από τα έργα τέχνης μέχρι και τις ταινίες τους, δημιουργώντας έτσι μία κοινωνία εντελώς μοναδική και ανεξάρτητη από οποιαδήποτε άλλη ασιατική κουλτούρα.  

Ένα άρθρο του Anthony Joseph

* Σχετικά με τον συγγραφέα: Ο Anthony είναι συγγραφέας που απολαμβάνει να οδηγεί μοτοσυκλέτες και να επισκέπτεται ξένες χώρες με την μοτοσυκλέτα του. Όταν δεν είναι στο δρόμο, ασχολείται με τις τεχνολογίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Κατάγεται από τις ΗΠΑ, έχει ζήσει σε διάφορα μέρη σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να ταξιδεύει.

https://motorbikewriter.com/five-countries-love-motorcycles/

Απάντηση