Πού θα βρω χωμάτινες διαδρομές;

Καμιά φορά οι χάρτες της Google δεν αρκούν όταν θες να εξερευνήσεις μερικές διαδρομές εκτός ασφάλτου. Γι’ αυτόν τον σκοπό έχουν δημιουργηθεί κάποιες εφαρμογές που είναι πολύ χρήσιμες. Σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές: 

Παγκόσμιες διαδρομές

Πολλές είναι οι εφαρμογές που εστιάζουν σε συγκεκριμένες περιοχές ή ηπείρους. Δυο τρεις όμως έχουν πρόσβαση σε διαδρομές σε όλο τον κόσμο. Η Wikiloc  είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα μίας από αυτές. Μπορείς να κατεβάσεις διαδρομές για όλον τον κόσμο. Είναι εφαρμογή ανοιχτού κώδικα που σημαίνει ότι μπορεί οποιοσδήποτε να ανεβάσει την δική του διαδρομή με λεπτομερειακή περιγραφή. 

Διαδρομές ADV

Μία αρκετά πλούσια βιβλιοθήκη διαδρομών σε GPX αρχεία μπορείς να βρεις στο όχι και τόσο πρόσφατα ανανεωμένο ADV Tracks. Οι διαδρομές είναι πολύ λεπτομερείς και υπάρχουν και φωτογραφίες. Έχετέ το υπόψιν όταν σχεδιάζετε ταξίδια εκτός ασφάλτου. 

Ευρώπη

Όταν φεύγεις από την άσφαλτο, το θέμα γίνεται κάπως περίπλοκο όταν βρίσκεσαι στην Ευρώπη. Μία πολύ καλή πρόταση είναι το Trans Euro Trail. Εϊναι μία μεγάλη συλλογή χωμάτινων διαδρομών που ανανεώνεται πολύ συχνά και έτσι μπορείς να ξέρεις αν ισχύει η διαδρομή που έχεις επιλέξει. Για κάθε χώρα υπάρχει ένας βοηθός τον οποίον μπορείς να συμβουλευτείς για περισσότερες πληροφορίες και βοήθεια. 

Β. Αμερική

Τα TAT, TCAT, και το Back Country Discovery Routes είναι μάλλον τα καλυτερα για να βρεις χωμάτινες διαδρομές στην Βόρεια Αμερική. 

Αφρική 

Για την Αφρική πολλά πράγματα μπορείς να μάθεις στο Tracks4Africa. 

Αν έχετε κάποια πρόταση μην διστάσετε να την αναφέρετε στα σχόλια, υπάρχουν πολλοί που θα το εκτιμήσουν! 

Απάντηση