Πώς ένας οδηγός της Moto2 βοήθησε την Bayern Μονάχου να κερδίσει ακόμα έναν τίτλο στην Bundesliga

Ο προπονητής της Bayern Μονάχου Julian Nagelsmann θεωρεί ότι οι αγώνες μοτοσυκλέτας είναι αυτοί που τον βοήθησαν να εμπνεύσει την ομάδα τον πρώτο χρόνο που ανέλαβε καθήκοντα προπονητή. Έχοντας κατακτήσει πλέον τον ένατο συνεχόμενο τίτλο της, δεν χρειάζεσαι να είσαι εξπέρ του ποδοσφαίρου για να έχεις ακουστά την Bayern Μονάχου.

Η ομάδα βέβαια μπορεί να είναι γνωστή, ο προπονητής της όμως είναι ένα νέο πρόσωπο που ανέλαβε καθήκοντα μετά τον διάσημο Ηansi Flick. Πράγματι το να αναλαμβάνεις τη θέση αυτή μετά τον Ηansi Flick είναι αρκετά αγχωτικό.

Ο Nagelsmann αποκάλυψε ότι πηγή έμπνευσής του στο να προπονήσει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας αποτέλεσαν οι αγώνες μοτοσυκλέτας, όπου οι οδηγοί καταφέρνουν με τρομερή επιμέλεια και αποφασιστικότητα να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους σε καταστάσεις όπου ένα μόνο λάθος μπορεί να προκαλέσει καταστροφή.

Αφορμή γι’ αυτό βέβαια στάθηκε το ότι ο Nagelsmann, ως φανατικός θεατής αγώνων αλλά και οδηγός, είναι στενός φίλος με τον Marcel Schrotter που αγωνίζεται στην κατηγορία Moto2. Ο Schrotter είναι ένας πολύ δυνατός οδηγός που τα τελευταία πέντε χρόνια ανεβαίνει συνέχεια στο βάθρο. 

Ο Nagelsmann λέει ότι εφαρμόζει αυτές ακριβώς τις αγωνιστικές αρχές για να εμπνεύσει τους νέους παίκτες της Bayern. Στους αγώνες μοτοσυκλέτας, στις χαμηλότερες κατηγορίες οι αθλητές ίσως χρειαστεί να φέρουν οι ίδιοι χορηγούς στην ομάδα τους, αντίθετα με τους ποδοσφαιριστές που έχουν απο νωρίς τα προνόμια των χορηγιών. Ο Nagelsmann αναφέρεται στον Schrotter ως ένα εξαιρετικό παράδειγμα προς μίμηση. “Πρέπει να κολλήσουν σε αυτό το πράγμα αρχικά χωρίς χρηματική αποζημίωση. Ο δρόμος προς την κορυφή είναι πολύ, πολύ μακρύς. Αυτή η άνευ όρων θέληση να πάει κάποια στιγμή στην μεγάλη κατηγορία λείπει από πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, πολλοί απ’ αυτούς μάλιστα τα παρατάνε νωρίς“. 

Και ο Nagelsmann συνεχίζει, μιλώντας για την σχέση του με τον Schrotter. “Δυστυχώς δεν μπορούμε να βγούμε μαζί με τις μοτοσυκλέτες μας γιατί δεν έχει δίπλωμα. Εγώ μπορώ να οδηγώ την Ducati μου ενώ αυτός μόνο το σκούτερ του“. 

Πάντως αν οι ποδοσφαιριστές αποφάσιζαν να μιμηθούν μόνο σε ένα πράγμα τους οδηγούς αγώνων, να μην κυλιούνται δηλαδή υστερικά στο έδαφος μετά τον παραμικρό τραυματισμό, θα βλέπαμε πολύ ευχάριστα ποδοσφαιρικούς αγώνες. 

Πρωτότυπο: Ollie Barstow, Visordown.com

Απάντηση