Πώς να ξεκολλήσεις τα αυτοκόλλητα από την μοτοσυκλέτα σου

Καμιά φορά σε πιάνει μια μανία να κολλήσεις τα πάντα πάνω στην μοτοσυκλέτα σου. Κάποια στιγμή έρχεται η ώρα που θα τα βαρεθείς όλα αυτα τα αυτοκόλλητα που σε ενθουσίασαν τόσο πολύ όταν τα κολλούσες. Μην ανησυχείς, μπορείς και να τα ξεκολλήσεις εύκολα αλλά και να τα διατηρήσεις σε περίπτωση που θες να τα ξαναχρησιμοποιήσεις.

Για να τα ξεκολλήσεις, αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα πιστολάκι μαλλιών, ένα πανί και φυσικά το θαυματουργό WD40. Χρησιμοποιώντας το πιστολάκι ζεσταίνεις το αυτοκόλλητο στην άκρη του, βοηθάς με το νύχι σου να σηκωθεί και μετά με αρκετή υπομονή ζεσταίνεις και το υπόλοιπο και το τραβάς σιγά σιγά μέχρι να βγει τελείως. Εάν κατά τύχη έχεις θερμοπίστολο είναι ίσως πιο κατάλληλο αρκεί να το χειρίζεσαι προσεκτικά γιατί η τεράστια θερμότητα που βγάζει μπορεί να λιώσει κάποια πλαστικά μέρη της μοτοσυκλέτας σου χωρίς να το πάρεις είδηση. 

Στη συνέχεια ψεκάζεις ένα πανί με WD40 και σκουπίζεις την επιφάνεια μέχρι να φύγουν και τα τελευταία ίχνη κόλλας. 

Εάν δεν θέλεις να κρατήσεις το αυτοκόλλητο, η διαδικασία έχει τελειώσει κάπου εδώ. Αν όμως θέλεις να το κρατήσεις, υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές ταινίες στις οποίες μπορείς να κολλήσεις τα παλιά σου αυτοκόλλητα και να τα ξαναχρησιμοποιήσεις στο μέλλον χωρίς να χάσουν την κολλητική τους ιδιότητα. 

Περισσότερα στο βιντεο που ακολουθεί: 

Απάντηση