Τι ρόλο έπαιξε ο Mick Doohan στη νίκη του Marquez στο Sachsenring;

O Marc Marquez αποκάλυψε ότι πριν το Σαββατοκύριακο στο Sachsenring είχε μιλήσει με τον θρύλο του GP Mick Doohan και οι συμβουλές του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να πάρει την πρώτη του νίκη μετά από τόσον καιρό.

Το να νικήσει ο Marc Marquez σε μία πίστα που τα τελευταία χρόνια παίρνει συνέχεια νίκες θα ήταν κάτι απόλυτα αναμενόμενο αν δεν είχε διακόψει την πορεία του ο σοβαρός τραυματισμός του το 2020. 

Παρόλα αυτά, η εμπειρία του τον οδήγησε να κάνει ένα πολύ επιθετικό ξεκίνημα στον αγώνα του Sachsenring, και να κερδίσει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα πριν προλάβει να αντιδράσει ο Miguel Oliveira. Mε τη νίκη αυτήν, την συγκεριμένη στιγμή, οι πιέσεις στην ομάδα της Honda φάνηκαν να μετριάζονται. Ωστόσο, για τον ίδιον τον Marquez αυτή η νίκη είναι ακόμη πιο γλυκιά μετά από τόσες δοκιμές, δοκιμασίες και χειρουργικές επεμβάσεις που έχει υποστεί όλο αυτό το διάστημα αλλά και μετά τα σχόλια που ακούει συνεχώς ότι δεν πρόκειται να επανέλθει στο σημείο που είχε φτάσει. Έχοντας αποφασίσει ότι δεν πρόκειται να ακούει καμία φωνή από τις “απέξω”, ένα τηλεφώνημα από τον Mick Doohan έγινε αιτία έμπνευσης, ιδιαίτερα από τον αγώνα που είχε δώσει και ο ίδιος ο Αυστραλός να επιστρέψει στους αγώνες GP μετά από τους σοβαρούς τραυματισμούς του και να κερδίσει 5 τίτλους.

‘Όταν τραυματίστηκα”, λέει ο Marquez “πίστεψα ότι θα επιστρέψω στους αγώνες πολύ δυνατός αλλά μετά την πρώτη φορά που οδήγησα στο Portimao είπα: εντάξει είμαι πολύ μακριά, πολύ μακριά από το επίπεδό μου”. “Από εκείνο το σημείο όλα ήταν πολύ δύσκολα. Οι επόμενοι αγώνες ήταν ακόμα πιο δύσκολοι. Πρέπει να ξεχνάω τα πάντα, να μην ακούω καθόλου τα σχόλια και να συγκεντρώνομαι στον στόχο μου”.

“Απλά ήθελα να ακούω μόνο τους ανθρώπους που είναι κοντά μου και θέλουν να με βοηθήσουν, και ένας από αυτούς ήταν ο Mick Doohan. Τον συνάντησα στο Mugello και ήξερα ότι είχε περάσει τα ίδια με εμένα το 1992-1993”

“Τον είχα στο τηλέφωνο για 30 λεπτά και απλά άκουγα, μίλαγε για τα πάντα, εξηγούσε την δική του περίπτωση και ταυτόχρονα την δική μου. Είχε αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα, περίεργη αίσθηση στην οδήγηση, ανόητα λάθη, ανόητες πτώσεις, προπονήσεις που πας αργά χωρίς να ξέρεις γιατί, όλα αυτά που έχω εγώ.”

Ο Doohan είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά στο πόδι του στο ολλανδικό ΤΤ στο Assen το 1992. Ο τραυματισμός του μαζί με κάποιες ιατρικές επιπλοκές οδήγησαν ακόμα και στο ενδεχόμενο ακρωτηριασμού. Ωστόσο ο Doohan επέστρεψε στους αγώνες και στους τίτλους αφού αμέσως μετά κέρδισε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα! 

 

Πηγή: Visordown.com

Απάντηση