Τι γυρεύουν δύο Ducati στον βυθό της λίμνης Κόμο;

Τώρα που τελείωσε το lockdown, μήπως σχεδιάζετε ένα ταξίδι στην Ιταλία; Πιο συγκεκριμένα, ο/η σύντροφός σας θέλει να πάει για καταδύσεις στη λίμνη Κόμο; Αν ναι, έχουμε υπέροχα νέα. Χάρις στον φακό του φωτογράφου-δύτη Lorenzo Venturini ανακαλύψαμε έναν κρυμμένο θησαυρό στον πάτο της λίμνης Κόμο στη Βόρεια Ιταλία. Οι φωτογραφίες του Venturini αποκαλύπτουν, μεταξύ άλλων, δύο υπέροχες Ducati, η μία μοντέλο MotoGP του 2011, και η άλλη μάλλον Monster. Και οι δύο βρίσκονται επάνω σε ένα τρίκυκλο Piaggio Ape. 

Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τις φωτογραφίες του Venturini παρατηρούμε ότι δεν είναι ακριβώς αυτές οι μοτοσυκλέτες αλλά πρόκειται για πλαστικές ρέπλικες μικρής κλιμακας, σαν παιδικά παιχνίδια.

 

Όλα αυτά αποτελούν μέρος μίας συλλογής που εκτίθεται στον βυθό της λίμνης Κόμο στην περιοχή της Λομβαρδίας, μία ώρα περίπου από το Μιλάνο. Σε κάποια σημεία υπάρχουν ατμόπλοια, αεροπλάνα, τανκς, βόμβες που δεν έχουν εκραγεί, πολεμικά όπλα και πολλά αυτοκίνητα. Μαζί με τα παραπάνω υπάρχει και ο τοπικός μύθος ότι στα παγωμένα νερά της λίμνης ζει ένα τέρας. 

Γιατί όμως τόσα αυτοκίνητα; Η απάντηση κρύβεται σε έναν γκρεμό κοντά στο βουνό Moregallo όπου οι ντόπιοι τον αναφέρουν ως σημείο που πολλοί ξεφορτώνονται κλεμμένα αυτοκίνητα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους “θησαυρούς” βρίσκονται σε βάθος 40 μέτρων τουλάχιστον.

Υπάρχουν πολλά ακόμα μοντέλα μοτοσυκλετών και σκούτερ που “ζουν” στο βυθό της λίμνης Κόμο τα οποία μπορείς να απολαύσεις εάν φυσικά έχεις τα κατάλληλα προσόντα να κάνεις καταδύσεις. 

 

 

Απάντηση