Άκυρο και το MotoGP της Αυστραλίας

Για δεύτερη χρονιά ακυρώνεται το MotoGP της Αυστραλίας, στην πίστα του Phillip Island, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού.

Οι διοργανωτές σχεδίαζαν τη διεξαγωγή των αγώνων για τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο ωστόσο η κατάσταση δεν είναι εύκολη καθώς οι Aρχές της χώρας ζητούν υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών σε όσους φτάνουν από το εξωτερικό. Πριν από ένα μήνα προηγήθηκε η ακύρωση του Grand Prix και της Σιγκαπούρης.

Παρά το γεγονός ότι ο κόσμος έχει επιστρέψει στα γήπεδα, οι αρχές ανησυχούν για το Σίδνεϊ που αντιμετωπίζει έξαρση κρουσμάτων.

Η Dorna θα αντικαταστήσει τον αγώνα της Αυστραλίας με έναν αγώνα στο Portimao της Πορτογαλίας. Ήδη έχουν ακυρωθεί το φινλανδικό MotoGP στο Kymi Ring, το ιαπωνικό και το αυστραλέζικο ενώ περιμένουμε ανακοινώσεις για το MotoGP της Αργεντινής

Η Αυστραλία τα πήγε σχετικά καλύτερα από άλλες αναπτυγμένες χώρες στην αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, μέσω της επιβολής lockdown, της ευέλικτης ιχνηλάτησης των επαφών και της εφαρμογής αυστηρών μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, με λίγο περισσότερα από 30.550 κρούσματα μόλυνσης και 910 θανάτους. Ωστόσο η αργή πορεία του προγράμματος εμβολιασμού καθυστέρησε τους σχεδιασμούς της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

 

Απάντηση