Ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη, με φωτιά απειλείται η πίστα του Portimao

Εάν διαμένετε στο βόρειο ημισφαίριο θα έχετε παρατηρήσει τις ακρότητες των καιρικών φαινομένων. 

Μετά από έναν υγρό και αρκετά θλιβερό Ιούνιο, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει καύσωνα ενώ στην Κεντρική Ευρώπη, οι ακραίες θερμοκρασίες έχουν οδηγήσει σε καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που έχουν προκαλέσει καταστροφή σε όλη τη Γερμανία, το Βέλγιο, τις Κάτω Χώρες και το Λουξεμβούργο. Συνολικά περισσότεροι από 160 ανθρώπους έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ αγνοούνται 1000. Με έντονη την πρόβλεψη βροχής τις επόμενες μέρες, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης οργανώνονται εσπευσμένα προκειμένου να βοηθήσουν εκείνους που πλήττονται και να σώσουν ανθρώπους σε περιοχές που θεωρούνται υψηλού κινδύνου. Η πίστα Nurburgring μετατράπηκε σε ένα αυτοσχέδιο κέντρο επιχειρήσεων με τον στρατό, την πυροσβεστική, τα ασθενοφόρα και την αστυνομία να χρησιμοποιούν τον χώρο ως βάση.

Ωστόσο στην υπόλοιπη Ευρώπη οι θερμοκρασίες αυξάνονται, με την διεθνή πίστα Algarve να αποφεύγει οριακά την καταστροφή το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όταν ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή που περιβάλλει την πίστα που βρίσκεται στο Portimao. Περισσότεροι από 300 πυροσβέστες ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες και εμπόδισαν τη φωτιά να φτάσει στην πίστα που θα φιλοξενήσει έναν ακόμη αγώνα MotoGP τον Νοέμβριο.

“Ευχαριστούμε για όλα τα μηνύματα που λάβαμε” έγραψε ο διευθυντής της πίστας, Paulo Pinheiro στο facebook. 

“Η Πυροσβεστική και οι εμπλεκόμενες δυνάμεις έχουν κάνει τεράστια δουλειά και η φωτιά είναι τώρα υπό έλεγχο. Πολύ ιδιαίτερες ευχαριστίες στην ομάδα που φρόντισε για την προστασία της πίστας. Ήταν γίγαντες και επέδειξαν τρομερό θάρρος. Απλά … σας ευχαριστώ πολύ.”

Απάντηση