Βαθμολογώντας τους rookies του MotoGP 2021

Ένα άρθρο του Ollie Barstow από το visordown.com 

Τι έχουν καταφέρει μέχρι τώρα οι rookies Jorge Martin, Luca Marini και Enea Bastianini που να δικαιολογεί την θέση τους στην πρώτη κατηγορία;

Το μισό πρωτάθλημα του 2021 ήταν από τα πιο ανταγωνιστικά στην ιστορία του MotoGP.  Ωστόσο η σεζόν αποτέλεσε ένα ιδιαίτερο ορόσημο για τους rookies που έκαναν την εμφάνισή τους στο MotoGP του 2021, τον Jorge Martin, τον Luca Marini και τον Enea Bastianini, που αποπειράθηκαν να τραβήξουν την προσοχή σε ένα τόσο πιεστικό αλλά και υψηλής ποιότητας περιβάλλον. Έτσι λοιπόν ήρθε η ώρα για τους τρεις αυτούς οδηγούς να δείξουν τι όπλα διαθέτουν και αν υπάρχει περιθώριο βελτίωσης στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Τους περιμένει ένα λαμπρό μέλλον;  

Jorge Martin

Ενώ η πορεία του στη Moto2 δεν πήγε σύμφωνα με το σχέδιο το 2020, ο Jorge Martin κατέλαβε μία από τις πιο κερδοφόρες θέσεις των νεο-εισερχόμενων στην Pramac Racing. Επιπλέον, ο Jorge Martin διαθέτει μία Ducati GP21 με τις τρέχουσες προδιαγραφές η οποία τον τοποθετεί σε απευθείας ανταγωνισμό με τους τρεις ομόσταυλούς του, Jack Miller, Pecco Bagnaia και Johan Zarco. Μέχρι τώρα είναι δύσκολο να μετρηθεί η απόδοσή του, καθώς ο Ισπανός έχει χάσει κάποιους αγώνες μετά από έναν τραυματισμό στην Πορτογαλία. Ωστόσο αυτό ήρθε μετά από μία εκπληκτική εμφάνιση στο Κατάρ όπου κέρδισε μία εντυπωσιακή pole στον μόλις δεύτερο γι’ αυτόν αγώνα στο MotoGP. Η τρίτη θέση του εγγυήθηκε την ανανέωση του συμβολαίου του για το 2022 και τώρα μπορεί να επικεντρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο της σεζόν.

Βαθμολογία 7/10

Luca Marini

Μπορεί να μην μοιράζεται το ίδιο επώνυμο με τον αδερφό του, Valentino Rossi, αλλά η “προαγωγή” του στο MotoGP μετά από έξι σεζόν στην Moto2 αύξησε τον αριθμό των Ιταλών του MotoGP, φτάνοντάς τους στους επτά.  Αντανακλώντας την πορεία του άλλου διάσημου αδερφού, Alex Marquez, δεν έχει απολαύσει τις πιο απρόσκοπτες διαδρομές στο MotoGP, και ίσως να μην τον βοηθάει και η γέρικη Avintia Ducati GP19. Η 12η θέση του μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα δεν είναι κάτι φοβερό, ακόμη κι αν τον βάζει σε εκπληκτικά κοντινή θέση με τον …αδερφό του. Προς τιμήν του, έχει τερματίσει σε όλους τους αγώνες μέχρι τώρα αλλά ελπίζει σε μία καλύτερη θέση το 2022 με την Ducati της VR46 Racing.

Βαθμολογία: 5,5/10 

Enea Bastianini

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Moto2 είναι ασυνήθιστο που οδηγεί μία Ducati δύο ετών αλλά έχει συμφωνία με την Avintia Racing. Είναι λιγότερο έμπειρος από τον Marini και χωρίς αμφιβολία είναι αυτός που έχει τη δυνατότητα να ανέβει πιο ψηλά δεδομένης της ηλικίας του και των αυξανομενων δυνατοτήτων του. Ο Bastianini μας έχει χαρίσει πολύ ωραίες στιγμές στο MotoGP του 2019. Κρατάει μία σταθερή θέση στην κατάταξη, και βρίσκεται στην ψηλότερη θέση από τους τρεις. Τα συστατικά είναι μέτρια αλλά ο Bastianini σημειώνει μία ικανοποιητική πρώτη σεζόν στο MotoGP. 

Βαθμολογία: 8/10

Απάντηση