Δύο ελληνικές πανεπιστημιακές ομάδες στην Motostudent 2021 

H Motostudent είναι ένας διεθνής διαγωνισμός στο οποίο συμμετέχουν πανεπιστημιακές ομάδες από όλο τον κόσμο, με σκοπό το σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας τύπου Moto 3. Συνδιοργανώνεται από την MEF (Moto Engineering Foundation) και την TechnoPark Motorland κάθε δύο χρόνια, ενώ ο διαγωνισμός πραγματοποιείται στην Αραγονία της Ισπανίας και συγκεκριμένα στις συναρπαστικές εγκαταστάσεις της Motorland Aragón.

 

Η πρώτη έκδοση του διαγωνισμού χρονολογείται το 2010. Έκτοτε, συνδιοργανώνεται κάθε δύο έτη από την MEF (Moto Engineering Foundation) και την TechnoPark Motorland. Επιπλέον συνιστά έναν επίσημα αναγνωρισμένο διαγωνισμό της FIM (Federation lnternationale de Motocyclisme), η οποία αποτελεί το παγκόσμιο διοικητικό σώμα των αγώνων μοτοσικλέτας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εγκαταστάσεις της συναρπαστικής πίστας της Αραγονίας, πέραν του MotoStudent, φιλοξενούνται ίσως τα τρία σημαντικότερα πρωταθλήματα μοτοσικλέτας: το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FΙΜ Superbike το Ισπανικό Πρωτάθλημα Road Racing (RFME).

Φέτος στον διαγωνισμό που διεξάγεται 15-18 Ιουλίου, συμμετέχουν η Panther Racing Auth του ΑΠΘ και η ομάδα φοιτητών Tyφoon MotoRacing UoWM του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. 

Η ομάδα Panther Racing Auth

 

ο οδηγός της ομάδας Panther Racing Auth, Κυριάκος Λιούτας

 

O “Κέρβερος” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Δυστυχώς ο φετινός διαγωνισμός λόγω Covid πραγματοποιείται χωρίς θεατές. 

Ευχόμαστε καλή επιτυχία! 

ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ:

… και μία φοβερή έκπληξη. Ο Dani Pedrosa επισκέφθηκε την Motostudent και μίλησε στα παιδιά

Απάντηση