Ευρωπαϊκές διοργανώσεις rally

Η Ευρώπη έχει μια ισχυρή και δυναμική κουλτούρα αγώνων rally και δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή σκηνή αναπτύσσεται κάθε χρόνο. Το Hellas Rally Raid ήταν φοβερά πετυχημένο φέτος παρά την πανδημία. Το Greece Rally και το Iberian Rally προγραμματίζονται αντίστοιχα για τον Σεπτέμβριο και Νοέμβριο με τις εγγραφές να κοντεύουν να κλείσουν. Εάν δεν είστε σίγουροι αν θέλετε να δοκιμάσετε να συμμετάσχετε σε ένα τέτοιο πράγμα, ένα από τα παρακάτω μπορεί να είναι για σας η τέλεια εισαγωγή στον κόσμο του rally.

Αγώνας του Γιβραλτάρ (Gibraltar Race) 

Προς το παρόν, ο αγώνας του Γιβραλτάρ είναι κάτι σαν rally για ADV. Ανοιχτό σε όλους τους αναβάτες με όλες τις μοτοσυκλέτες, το rally παραδοσιακά διασχίζει όλη την Ευρώπη, ξεκινώντας από τη Ρουμανία και καταλήγοντας στο Γιβραλτάρ. Φέτος λόγω Covid περιορίζεται στην Ιταλία. 7.000 χιλιόμετρα συνολικά, δεκαεπτά ημέρες αγώνων και δεκατέσσερα στάδια – το ράλλυ είναι, αφενός, μια σοβαρή πρόκληση. Από την άλλη πλευρά, είναι πολύ πιο προσιτό στους αναβάτες περιπέτειας. Η πλοήγηση γίνεται με GPS και μπορείς να συμμετάσχεις με οτιδήποτε θέλεις. 

Το Rally της Βοσνίας (Bosnia Rally)

Το rally aυτό γίνεται στα τέλη Ιουλίου και διοργανώνεται από τον Geman Stefan Rossner. Έχει γίνει πολύ δημοφιλές, πράγμα το οποίο δείχνει ότι υπάρχει ανάγκη για events σαν και αυτό. Το ταπεινό event των τριών ημερών έχει εξελιχθεί σε ένα υβριδικό rally πέντε ημερών προσφέροντας στους συμμετέχοντες συνθήκες ενός πραγματικού αγώνα rally χωρίς την πίεση του χρόνου. Έχοντας κάνει ο ίδιος το rally της Βοσνίας, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι το τοπίο είναι εντυπωσιακό, τα σκέλη πολύ καλά οργανωμένα, η οδήγηση έχει μεγάλες εναλλαγές, από βραχώδη τοπία μέχρι ανοιχτό ορίζοντα, ενώ η συντροφικότητα είναι πραγματικά απαράμιλλη. Οι εγγραφές έχουν κλείσει για φέτος αλλά έχετε στο νου σας σε αυτό το rally αν θέλετε να βελτιωθείτε οδηγικά και να πάρετε μία ιδέα ενός αγώνα rally.

 

Δειναρικό rally  (Dinaric Rally) 

Φέτος το rally γιορτάζει τον δεύτερο χρόνο του αλλά μέσα σε ένα χρόνο η διοργάνωση αυτή έχει εξελιχθεί από έναν χαοτικό τριήμερο αγώνα σε ένα 5ήμερο rally με πλοήγηση roadbook. Πέρσι το rally ήταν κάτι σαν ένας τρελός αγώνας enduro στις Δειναρικές Άλπεις, φέτος θα δούμε κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είναι πιο άγριο από το rally της Αλβανίας αλλά αν θέλετε να βασανιστείτε λίγο και να δοκιμάσετε μεγάλα σκέλη, είναι μία εξαιρετική επιλογή.  

1000 Dunas (1000 Dunas)

Η Βόρεια Αφρική είναι διάσημη για τα μεγάλα rally στην έρημο όπως το Merzouga, το Africa Eco Race κλπ. Ωστόσο αυτά τα rally είναι αρκετά σκληρά αλλά και ακριβά και ξεφεύγουν λίγο από το πεδίο ενός μέσου οδηγού περιπέτειας, αντίθετα με το 1000 Dunas που είναι έτοιμο να γίνει το rally ενδιάμεσου επιπέδου, ανοικτό για ερασιτέχνες, οδηγούς περιπέτειας και άλλες ψυχές που αναζητούν συγκίνηση και θέλουν να κάνουν ένα rally σε έρημο χωρίς να χρειαστεί να πουλήσουν το νεφρό τους.
Το 1000 Dunas διοργανώνεται από τον Miguel Puertas, πρώην πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισπανίας ο οποίος έχει ολοκληρώσει εννέα φορές το Rally Dakar. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 1000 Dunas έχει να κάνει με μια έντονη, σκληρή πρόκληση στους αμμόλοφους της Σαχάρας, μείον την πίεση του χρόνου. Το 1000 Dunas είναι επίσης μία υβριδική διοργάνωση όπου οι δρομείς κρίνονται για την ακρίβεια της πλοήγησης και όχι για την ταχύτητα -ένα ιδανικό σενάριο για κάποιον που θέλει να δοκιμάσει ένα rally στην έρημο και να πλοηγηθεί στους αμμόλοφους χωρίς να αισθανθεί την πίεση του χρόνου. Το 1000 Dunas έχει πολλές διαφορετικές κατηγορίες – Adventure Raid, Classic, Trail, Hard Trail, Pro και Elite, και κάποιες από αυτές δεν έχουν roadbook πλοήγησης αλλά GPS.  Με άλλα λόγια, η τέλεια εισαγωγή σε αγώνες στην έρημο με προσιτές τιμές, μη χρονομετρημένα σκέλη και άφθονο χώρο για μάθηση και βελτίωση.

Απάντηση