Η μέρα που ο Doohan πήρε την καλύτερη pole στην ιστορία

Συχνά, κατά την διάρκεια ενός αγώνα, μπορεί να συμβεί κάτι και όλοι να επιστρέψουν στα pits μέχρι να επιλυθεί το θέμα. Φυσικά αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στον αγώνα αλλά και στις χρονομετρημένες δοκιμές. Αυτό που κάνει τα πράγματα χειρότερα είναι όταν στενεύουν τα χρονικά περιθώρια για να έχεις μία ευκαιρία να ρίξεις τον χρόνο. 

Το 1998, ο Mick Doohan όδευε προς την κατάκτηση του 5ου παγκόσμιου τίτλου στα 500 κ.εκ. Στις χρονομετρημένες δοκιμές του Assen, ο Ralf Waldmann είχε μία πτώση, η διαδικασία σταμάτησε και ο χρόνος που απέμενε ήταν μόλις 2 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα. Υπενθυμίζω ότι ήταν η παλιά πίστα του Assen. Ο καλύτερος χρόνός ήταν γύρω στα δύο λεπτά και κάτι, πράγμα το οποίο σήμαινε ότι οι οδηγοί θα είχαν μόνο μία ευκαιρία ενός γύρου για να διεκδικήσουν την pole position σε ρυθμό αγώνα.  

MICK DOOHAN, ASSEN 1998

Έχεις δύο λεπτά!

14 μοτοσυκλέτες αποφάσισαν να μπουν, ενώ ο Simon Crafar (νυν δημοσιογράφος του MotoGP) επέλεξε να μην μπει καθώς είχε τον καλύτερο χρόνο, 2:02.491. Κάθε λογικός άνθρωπος, δεδομένων των συνθηκών, θα σκεφτόταν το ίδιο. 

Ο γύρος του Mick Doohan

O Mick Doohan αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον τελευταίο αυτόν γύρο των χρονομετρημένων σαν αγώνα και να περάσει τους πάντες, έτσι ώστε να έχει καθαρό το πεδίο μπροστά του όταν θα ξεκινούσε η χρονομέτρηση. Αυτό έκανε και μόλις ξεκινούσε ένας από τους καλύτερους γύρους στην καριέρα του. 

Η αναμονή του Crafar

Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Crafar ήταν να περιμένει και να βλέπει την εξέλιξη από τις οθόνες. Εξάλλου είχε κάνει αρκετά για να εξασφαλίσει την pole position. O Doohan οδηγούσε σαν δαιμονισμένος, γρηγορότερα από ποτέ, και την ίδια ώρα η κάμερα εστίαζε στο αμήχανο χαμόγελο του Crafar. 

Ο καλύτερος γύρος στην ιστορία;

Δευτερόλεπτο με δευτερόλεπτο ο Doohan ροκάνιζε τον χρόνο του Crafar. Ένα δέκατο εκεί, ένα χιλιοστό πιο πέρα. Όταν τελείωσε η μέτρηση, όλοι κατάλαβαν ότι ήταν μάλλον ο πιο σπουδαίος μοναδικός γύρος στην ιστορία του Grand Prix. 

Στο τρίτο split, o Doohan κέρδιζε μισό δευτερόλεπτο. Δεν μπορει να συμβαίνει αυτό! 

O Doohan περνά την γραμμή τερματισμού και κερδίζει την pole position για 0.4 δευτερόλεπτα

Ο Doohan δέχεται τα χειροκροτήματα του πλήθους 

Πώς το έκανε αυτό; Όταν βλέπεις ένα τέτοιο ταλέντο σαν τον Doohan, τι άλλο μπορείς να κάνεις από το να σηκώσεις τους ώμους; 

Ο Doohan κατέρριψε και το ρεκόρ πίστας που κατείχε ο Schwantz για επτά χρόνια. 

Πηγή: Youtube

Απάντηση