Ολλανδός μηχανικός κατασκευάζει μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιεί ως καύσιμο το μεθάνιο

Ο Ολλανδός μηχανικός και καλλιτέχνης Gijs Schalkx μόλις ολοκλήρωσε την κατασκευή μίας αυτοσχέδιας μοτοσυκλέτας που έχει ως καύσιμο το μεθάνιο που συλλέγει από γειτονικό βάλτο! 

Το Sloot Motor (sloot  σημαίνει χαντάκι στα ολλανδικά) έχει έναν τετράχρονο κινητήρα Honda GX160 και αποτελεί “μία προσπάθεια να διατηρηθεί ζωντανός ο κινητήρας εσωτερικής καύσης σε ένα μέλλον χωρίς ορυκτά”. Για να φτιάξει την μοτοσυκλέτα, ο Schalkx άνοιξε μία τρυπα στο φίλτρο άερα για να απορροφάει το μεθάνιο. Μετά κρέμασε ένα μπαλόνι (που μοιάζει κάπως σαν προφυλακτικό στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω) στην δίοδο που τροφοδοτεί τον κινητήρα. 

Αρχικά ο κινητήρας χρησιμοποιεί συμβατική βενζίνη για να ξεκινήσει και στη συνέχεια, όταν λειτουργεί, χρησιμοποιεί εξ ολοκλήρου το μεθάνιο ως καύσιμο. Ο Schalkx είχε ακούσει ότι ένας ψαράς στη λίμνη χρησιμοποιούσε μεθάνιο για να τηγανίσει αυγά. Για να συλλέξει το μεθάνιο ο Schalkx χρησιμοποιεί μία ειδική συσκευή. Η ιδέα γενικά ακούγεται ιδανική αλλά δεν είναι τόσο απλή. Για να συλλέξεις το μεθάνιο χρειάζονται περίπου 8 ώρες και αυτές οι 8 ώρες φτάνουν για μία διαδρομή περίπου 12 μιλίων. 

Περισσότερα στο βίντεο. 

 

Απάντηση