Το Μουσείο Autoworld στις Βρυξέλλες γιορτάζει τα 75 χρόνια βέσπας

Αν είσαι φαν της Vespa και πρόκειται να βρεθείς στο Βέλγιο πριν τις 15 Αυγούστου, 2021, ίσως θελήσεις να επισκεφθείς το διάσημο μουσείο Autoworld στις Βρυξέλλες. Εκτός από το ότι στεγάζει μία καταπληκτική συλλογή από όλη την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Autoworld φέτος φιλοξενεί μία ιδιαίτερη έκθεση σπάνιων μοντέλων Vespa από όλον τον κόσμο. Η έκθεση θα φιλοξενείται όλον τον Ιούλιο και τον μισό Αύγουστο και είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να δεις τα σπάνια αυτά εκθέματα. Η Vespa είναι από τα πιο αγαπημένα μοντέλα παγκοσμίως. Μόνο στο Βέλγιο έχει 60 επίσημα αναγνωρισμένα Vespa Clubs, πολύ μεγάλος αριθμός για μια σχετικά μικρή χώρα. 

Αμέσως μετά τη δημιουργία των πρώτων vespas στην Pontedera Ιταλίας, μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η εταιρεία δάνεισε τα σχέδιά της σε διάφορα εργοστάσια σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, σπάνια μοντέλα κατασκευασμένα στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Γερμανία, την Βρετανία και την Ισπανία βρίσκονται στην έκθεση αυτή. 

Κατά την διάρκεια της έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία επίσης να δουν το τρίκυκλο Piaggio Ape, καθώς και μερικές από τις νεότερες προσθήκες στο τρομερό ρεπερτόριο της Vespa. Αν θέλετε να δείτε μία Vespa Elettrica, ή μία Vespa 946 από κοντά, το Autoworld θα έχει και αυτά τα ολοκαίνουργια σκούτερ.

Μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια online αλλά θα πρέπει πρώτα να τσεκάρετε τα μέτρα για την πανδημία για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινούν από 5 ευρώ για τα παιδιά κάτω των 6 ετών και φτάνουν στα 12 ευρώ για τους ενήλικες. 

 Πηγή: Piaggio, Autoworld

Απάντηση