Ο βασιλιάς του …endo

Υπάρχει ένα κόλπο που ξεχωρίζει τον πολλά υποσχόμενο οδηγό του παγκόσμιου SBK, Toprak Razgatlioglu από τους αντιπάλους του, και αυτό είναι το …endo . 

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι το endo, πρόκειται για την ανάποδη σούζα. Φαίνεται διασκεδαστικό και εντυπωσιακό αλλά δεν θα σας προτείναμε να το δοκιμάσετε στο δρόμο. 

Δύο ονόματα είναι οι κορυφαίοι καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή στο endo: ο Jack Miller και ο Τούρκος Toprak Razgatlioglu. 

Ποιος από τους δύο είναι καλύτερος; Ρωτήσαμε τον ίδιο τον Razgatlioglu και μετά από έναν δισταγμό που τον ακολούθησε το ουρλιαχτό του Paul Denning “είναι εύκολο Toprak, μην ντρέπεσαι να το πεις” απάντησε: “Εγώ”. 

Ο Razgatlioglu φαίνεται ότι έχει το κληρονομικό χάρισμα καθώς οδηγεί μοτοσυκλέτα από τα 8 του, έχοντας ως παράδειγμα τον κασκαντέρ πατέρα του. “Ξεκίνησα να κάνω endo από 8 ετών γιατί η ζωή μου με μοτοσυκλέτα ξεκίνησε ως κασκαντέρ. Ο πατέρας μου έλεγε να τρέξω σε αγώνες και έτσι ξεκίνησα το μοτοκρός και μετά την πίστα. Οδηγούσα μοτοσυκλέτα 600 κυβικών από τα 11 μου. Μου άρεσε πάντα το endo γιατί δεν είναι εύκολο, το έχω δουλέψει πολύ και είμαι πραγματικά καλός σε αυτό. Το κάνω για αρκετή ώρα και μπορώ και να στρίβω παράλληλα. Ο πατέρας μου λέει ότι είμαι τρελός.”

Όταν τον ρωτάς ποιος είναι ο καλύτερος, αυτός ή ο Jack Miller απαντά: “ίσως μία μέρα κάνουμε ένα endo μαζί”

O Toprak Razgatlioglu

και εδώ ο Jack Miller

 

Απάντηση