41 χρόνια μετά βρέθηκε η κλεμμένη βέσπα ενός Ιταλού

Ένας συνταξιούχος στην επαρχία Arezzo της Ιταλίας ανέφερε την κλοπή του τρακτέρ του στους καραμπινιέρους. Οι έρευνες οδήγησαν στο γκαράζ ενός υπόπτου. Όταν βρήκαν το εν λόγω τρακτέρ κάτω από ένα μουσαμά, δίπλα του βρήκαν και μία αυθεντική λευκή Vespa 50 Special, δεκαετίας 1970-1980 σε άριστη κατάσταση. 

Σημείωση: δεν είναι το πραγματικό σκούτερ απλά ένα παρόμοιο.

Ψάχνοντας, η αστυνομία διαπίστωσε ότι η κλασική Vespa είχε αρχικά κλαπεί το 1980, 140 χιλιόμετρα μακριά, στην Pisa, το 1980 και ανήκε στον Gino Graziani που είχε πεθάνει το 1992. Ο γιος του, Paolo Graziani ήταν αυτός που ενημερώθηκε για τα τρομερά αυτά νέα. 

Στην αρχή νόμισα ότι ήταν αστείο και μετά από συνομιλίες με τους αστυνομικούς κατάλαβα ότι ήταν αλήθεια, είχα σχεδόν ξεχάσει την βέσπα” είπε ο Paolo. 

Λαμβάνοντας υπόψη την άριστη κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Vespa, ο 50χρονος ύποπτος κλοπής πρέπει να την φρόντιζε πολύ. Επίσης από την ηλικία του δράστη δεν μπορούμε να συμπεράνουμε αν την είχε αγοράσει από κάποιον που πουλούσε κλεμμένα αντικείμενα, όμως η ιστορία με το τρακτέρ μας κάνει να υποθέσουμε ότι πρόκειται για οικογενειακή υπόθεση. 

Ο Paolo Graziani δήλωσε επίσης για την ανάκτηση της βέσπας:

Για την οικογένειά μου έχει τεράστια συναισθηματική αξία, ο πατέρας μου ήταν δεμένος πολύ με αυτή την βέσπα και όταν έβλεπε να περνά μία τέτοια από μπροστά του, πάντα ήθελε να βεβαιωθεί ότι δεν ήταν η δική του.

Τώρα θα την βγάλω μια φωτογραφία και θα την τοποθετήσω στον τάφο του πατέρα μου, δίπλα στο μετάλλιο στρατιωτικής ανδρείας που του απονεμήθηκε το 2016.

Τέτοιες ιστορίες δεν έχουν συχνά αίσιο τέλος, όταν όμως αυτό συμβαίνει, φέρνει δάκρυα στα μάτια. Η αξία της Vespa 50 Special αν την αναζητήσει κανείς στο διαδίκτυο ανέρχεται γύρω στις 2-3 χιλιάδες λίρες, η συναισθηματική της όμως αξία στην προκειμένη περίπτωση είναι τεράστια.

Απάντηση