Αυξάνεται το κατώτατο όριο ηλικίας συμμετοχής σε παγκόσμια πρωταθλήματα 

Μετά τον θάνατο τριών εφήβων οδηγών την φετινή χρονιά, το διοικητικό όργανο των αγώνων μοτοσυκλέτας ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τα κατώτατα όρια συμμετοχής σε αγώνες. Επίσης ετοιμάζεται ένα σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης σε πραγματικό χρόνο που θα ειδοποιεί τους αναβάτες όταν υπάρχει πτώση στον αγώνα. Οι δοκιμές αναμένονται να ξεκινήσουν τον επόμενο χρόνο. Μέχρι το 2023, η FIM ανακοίνωσε ότι οι αγώνες σε οποιαδήποτε πίστα τύπου Grand Prix θα έχουν κατώτατο όριο ηλικίας συμμετοχής τα 14 έτη. Οι συμμετέχοντες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto 3 Junior θα πρέπει να είναι 16 ετών και άνω, αντί για 14 που ίσχυε μέχρι τώρα ενώ ο αριθμός συμμετεχόντων δεν θα ξεπερνά τους 32. Για το Red Bull Rookies Cup το όριο θα αυξηθεί στα 15 χρόνια, από 13 που είναι τώρα με συμμετέχοντες όχι πάνω από 30 αναβάτες. 

Όλοι οι οδηγοί σε αγώνες motoGP, συμπεριλαμβανομένων και των Moto2 και Moto3 θα είναι άνω τνω 18, εκτός από τους νικητές της Moto3 Junior και του Red Bull Rookies Cup που θα μπορούν να συμμετέχουν στην Moto3 από τα 17. 

Οι νέοι κανονισμοί έρχονται μετά τους θανάτους των: Jason Dupasquier (19 ετών), Hugo Millán (14 ετών) και Dean Berta Viñales (15 ετών). Τα όρια ηλικίας ανακοινώθηκαν μετά από συνεδρίαση του Permanent Bureau που περιλαμβάνει την FIM και την Dorna. Τα νέα όρια θα εισαχθούν σταδιακά. 

Στον πίνακα που ακολουθεί βλέπετε τις αλλαγές

 

Απάντηση