Οι πιο γρήγοροι …αργοί αναβάτες

Αν θέλετε να δείτε τους πιο γρήγορους αναβάτες στον κόσμο, παρακολουθήστε το MotoGP. Αν θέλετε να δείτε τους πιο γρήγορους …αργούς αναβάτες, παρακολουθήστε Αμερικανούς αστυνομικούς.

Οι αστυνομικές μοτοσυκλέτες, ειδικά τα παραδοσιακά μοντέλα Harley-Davidson στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν είναι αυτό που λέμε ακριβώς ελαφριές ή ευκίνητες. Αυτός είναι ο λόγος που τα μαθήματα εκπαίδευσης και δεξιοτήτων μοτοσυκλέτας είναι αρκετά αυστηρά. Στη Φιλαδέλφεια, για παράδειγμα, χρειάζονται 80 ώρες εκπαίδευσης για να κερδίσεις τα “φτερά” του Highway Patrol. Υπάρχουν επίσης διαγωνισμοί, που μερικές φορές ονομάζονται αστυνομικά ροντέο.  Εδώ είναι η καλύτερη πορεία στο πρόσφατο σεμινάριο Keystone State Motorcycle Skills Safety. Αν ζαλιστείτε σταματήστε το video. 

 

Οι μοτοσυκλετιστές-αστυνομικοί σπάνια εμπλέκονται σε καταδιώξεις υψηλής ταχύτητας για διάφορους λόγους.  Δεν είναι περίεργο λοιπόν το ότι η αστυνομία επικεντρώνεται στην ικανότητα ελιγμών και στον έλεγχο χαμηλής ταχύτητας. Μία καταδίωξη μέσα στην πόλη συνήθως απαιτεί αρκετές τέτοιες ικανότητες. 

Απάντηση