Απαγορεύεται πλέον η οδήγηση εκτός δρόμου στην Ιταλία; 

Στην Ιταλία, από τις 16 Δεκεμβρίου απαγορεύεται πλέον διά νόμου η οδήγηση εκτός δρόμου για όλα τα οχήματα. Το δασικό δίκτυο δεν ανήκει πλέον στο νομικό πλαίσιο των δημοσίων δρόμων ακόμα και εάν έχεις μοτοσυκλέτα ATV, off-road αλλά και …ποδήλατο mountain. Ο νόμος αφορά δρόμους πλάτους κάτω από 2,5 μέτρα και οι εξαιρέσειςείναι μόνο για φορτηγά, τρέιλερ, και εκτέλεση συγκεκριμένων εργασιών. Από το νόμο δεν εξαιρούνται ούτε οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες άρα ο θόρυβος δεν είναι η πρώτη αιτία απαγόρευσης κυκλοφορίας.  Αν ο οδηγός κινείται σε τμήμα εκτός δρόμου επιβάλλεται πρόστιμο χωρίς τη δυνατότητα έφεσης. 

Ήδη οι μοτοσυκλετιστές στην Ιταλία έχουν ήδη ξεσηκωθεί και μαζεύουν υπογραφές. Από την άλλη πλευρά, η Εθνική Ομοσπονδία Αξεσουάρ Ποδηλάτου/Μοτοσυκλέτας και η Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας της Ιταλίας έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις από την κυβέρνηση.

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοιος νόμος αλλά αν σκεφτούν να βγάλουν θα πρέπει πρώτα να ορίσουν τι σημαίνει εκτός δρόμου οδήγηση με τέτοιους ωραίους δρόμους που έχουμε.

Απάντηση