Βασίλισσα Ελισάβετ Β’: η αγάπη της για τις μοτοσυκλέτες και τα αυτοκίνητα

 

Η αναγγελία του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ προκάλεσε το αίσθημα βαθιάς θλίψης στον λαό της. Ήταν μία βασιλεία που κράτησε περισσότερο από κάθε άλλη στην βρετανική ιστορία και το τέλος της ήταν μία μνημειώδης στιγμή. 

Πριν γίνει βασίλισσα, όταν ήταν 18 ετών, η πριγκίπισσα Ελισάβετ υπηρετούσε στις στρατιωτικές εφεδρείες ως οδηγός και μηχανικός. Η εκπαίδευσή της περιελάμβανε επίσης και την απόκτηση οδηγικής εμπειρίας σε 2 τροχούς και έχει φωτογραφηθεί να οδηγεί μοτοσυκλέτα πολλές φορές.  Από τότε, οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και δεν χρειάστηκε ποτέ να δώσει εξετάσεις οδήγησης. Επιπλέον, οδηγούσε χωρίς ζώνη ασφαλείας για λόγους εθνικής ασφάλειας. Και αυτό γιατί επρεπε ανά πάσα ώρα και στιγμή να είναι έτοιμη να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο. Και αυτοί ήταν δύο από τους πολλούς νόμους που επιτρεπόταν να παραβεί ως βασίλισσα.

Έμαθε να επισκευάζει οχήματα -κυρίως τετράτροχα- και φάνηκε πως της άρεσε να τα οδηγεί. Η απόλαυση αυτή ήταν προφανώς κάτι που ήθελε να διατηρήσει στα μεταπολεμικά χρόνια αλλά και μετά την άνοδό της στον θρόνο. Ως βασίλισσα μάλιστα, έκανε κάτι πολύ σπάνιο, προτιμούσε να οδηγεί μόνη της παρά να έχει οδηγό. 

Το πάθος της και ο ενθουσιασμός της για τα αυτοκίνητα πέρασαν και στα εγγόνια της. Ο πρίγκηπας   William μάλιστα είναι και γνωστός λάτρης της μοτοσυκλέτας. Έχει παρακολουθήσει από κοντά αγώνες μοτοσυκλέτας στο Isle of Man και κάποτε απέκτησε μία Ducati 1198. Ο αδερφός του, Harry, είχε μία Triumph Daytona 675 και οι δύο τους συμμετείχαν σε μία διαδρομή 1000 μιλίων για φιλανθρωπικό σκοπό με μοτοσυκλέτες enduro Honda στην Αφρική, το 2008. 

Η αγάπη τους για τις μοτοσυκλέτες είχε την ρίζα τους στη γιαγιά τους, την βασίλισσα Ελισάβετ Β’. 

 

Rest In Peace

Απάντηση