Ο άνθρωπος που έφτιαξε μία μοτοσυκλέτα από ένα Citroen 2CV και κατάφερε να σωθεί

Πρόκειται για μία σχεδόν απίστευτη ιστορία ευρηματικότητας ενός ανθρώπου, του Emile Leray, που εγκλωβίστηκε στην έρημο του Μαρόκου, μετά από ένα ατύχημα που είχε, όταν το Citroen 2CV χτύπησε σε ένα βράχο και έσπασε τον άξονά του. 

Ο Emile Leray πάνω στην μοτοσυκλέτα που ο ίδιος έφτιαξε από ένα σπασμένο Citroen 2CV

Με ελάχιστο φαγητό και νερό, ο Emil Leray αποφάσισε ότι η καλύτερη επιλογή που είχε για να επιβιώσει και να δραπετεύσει από την έρημο ήταν να αποσυναρμολογήσει το αυτοκίνητο και να δημιουργήσει μία μοτοσυκλέτα. Του πήρε δώδεκα μέρες αλλά τα κατάφερε, τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο ίδιος.

Η …Citroen 2CV μοτοσυκλέτα

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες της μοτοσυκλέτας κατά τη διάρκεια της κατασκευής της. Τις φωτογραφίες τις τράβηξε ο ίδιος ως απόδειξη του κατορθώματός του ενώ η ίδια η μοτοσυκλέτα βρίσκεται τώρα σε έκθεση μουσείου αυτοκινήτου. 

Η μοτοσυκλέτα όπως εκτίθεται στο Μουσείο Midwest Dream Car Collection

Ο Emile είχε μαζί του προμήθειες για το ταξίδι του αλλά και κάποια βασικά εργαλεία, ένα σιδηροπρίονο, μερικά κατσαβίδια, ένα σφυρί, μία πένσα και μερικά κλειδιά. Για όσους δεν γνωρίζουν, το Citroen 2CV είναι ένα πολύ βασικό αυτοκίνητο και κάποιος που γνωρίζει μερικά βασικά πράγματα μπορεί να το διαλύσει. Ο Emile εκτός από αυτά διέθετε και κάποια εμπειρία αλλά και εξυπνάδα που τον βοήθησαν αρκετά.

Μία ευφυής κατασκευή που ολοκληρώθηκε κάτω από ακραίες συνθήκες

Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα το 1993 και έχει κυκλοφορήσει ευρέως σε όλο το Διαδίκτυο αλλά μέχρι πρότινος δεν την είχα ακούσει. Όταν την άκουσα ήμουν έτοιμος να τη διαγράψω ως κάποιο είδος μυθολογίας αλλά αν διαβάσετε κάποιες γνώμες, δείτε τις φωτογραφίες και την παρουσίαση της μοτοσυκλέτας στο Μουσείο με τον ίδιο τον Emile Leray παρόντα, γίνεται πιστευτή. Η τηλεοπτική εκπομπή MythBusters προσπάθησε να επαναλάβει το εγχείρημα αλλά απέτυχε αλλά μία πιθανή εξήγηση είναι ότι δεν κατάλαβαν πλήρως τι ακριβώς έκανε ο Leray γι’ αυτό και απέτυχαν. Δείτε τις φωτογραφίες και το video και αποφασίστε μόνοι σας. Εμένα με έχει πείσει πάντως…

 

Ένα άρθρο του Paul Crowe στο περιοδικό thekneeslider.com

Απάντηση