Έχεις αργήσει να πάρεις το δίπλωμα; Μην αγχώνεσαι, το ίδιο και ο Marc Marquez!

Η είδηση ότι ο θρύλος των αγώνων Michael Dunlop πήρε πρόσφατα το δίπλωμα μοτοσυκλέτας, μας υπενθύμισε ότι δεν είναι ο μόνος…

Δειτε ποιοι άλλοι έκαναν το ίδιο.

Jonathan Rea, Ιούλιος 2021

Ο βασιλιάς των World Superbikes, ο Jonathan Rea ήταν κάθε άλλο παρά βασιλιάς του δρόμου… μέχρι το 2021. Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Superbike, που φέτος πήγε στην Yamaha, το 2021 στρώθηκε και διάβασε για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης και κατέγραψε την εμπειρία αυτή σε μία σειρά βίντεο στο YouTube. Σε ένα από τα πρώτα βίντεο, ο τότε 34χρονος αποκάλυψε ότι δεν πίστευε ότι θα ήταν τόσο δύσκολο να οδηγήσεις στο δρόμο.

Marc Marquez, 2020

Ο έξι φορές παγκόσμιος πρωταθλητής MotoGP, Marc Marquez, κυριαρχεί στα πρωτοσέλιδα αυτό το διάστημα καθώς ξεκινά την αγωνιστική του καριέρα στην Ducati, μετά από τόσα χρόνια στην Honda. Λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός ότι ο 31χρονος πλέον οδηγός πήρε το δίπλωμα μοτοσυκλέτας το 2019. Όταν ρωτήθηκε πώς του φαίνεται η οδήγηση εκτός αγωνιστικής πίστας, είπε «είναι διαφορετικό, πολύ διαφορετικό. Όταν πρέπει να πάω στην Βαρκελώνη ή να κάνω μία βόλτα στην πόλη το βρίσκω πολύ βολικό αλλά οδηγώ πολύ διαφορετικά και δεν εκνευρίζομαι καθόλου στο δρόμο.»

Maverick Viñales, 2018

Ένας από τους μεγαλύτερους αντίπαλους του Marquez, ο Maverick Viñales, άργησε και αυτός να πάρει το δίπλωμά του.

«Δεν είναι εύκολο, αλήθεια σας λέω, έπρεπε να περάσω ανάμεσα από αυτούς τους κώνους και όλο αυτό με εκνεύρισε περισσότερο από έναν αγώνα» δήλωσε το 2019, έναν χρόνο μετά την απόκτηση του διπλώματος.

Jorge Lorenzo, 2010

Ο τρεις φορές πρωταθλητής του MotoGP,  Jorge Lorenzo, ήταν άλλος ένας από αυτούς που άργησαν να πάρουν δίπλωμα.

«Πήρα το δίπλωμά μου στα 23 μου, αφού είχα κερδίσει πρωτάθλημα και στα 250 κ.εκ. και στο MotoGP! Δεν κυκλοφορώ με μοτοσυκλέτα γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να πηγαίνω αργά στο δρόμο. Ποτέ δεν πήγαινα άλλωστε!»

Danilo Petrucci, 2019

 

Ο πρώην οδηγός του MotoGP, Danilo Petrucci πήρε το δίπλωμά του το 2019 και αυτός αφού είχε ξεκινήσει να τρέχει σε αγώνες.

Cal Crutchlow, 2008

Ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να αγωνίζεται στα βρετανικά Superbikes ο Cal Crutchlow πήρε το δίπλωμά του το 2008.

Τότε είχε δηλώσει: «Φορούσα ένα φοσφοριζέ γιλέκο και έλεγα ‘πλάκα μου κάνετε τώρα;’ Η διαδικασία του να οδηγείς στο δρόμο και να σε ελέγχει ένας εξεταστής από πίσω σου ήταν πιο εκνευριστική και από την εκκίνηση στον αγώνα! Αλλά έχω ανακουφιστεί που το πήρα τελικά και το συστήνω σε όλους.»

Peco Bagnaia, 2022

Το 2022, στα 25 του χρόνια, όταν ήδη κυριαρχούσε στην πίστα, ο δύο φορές πρωταθλητής MotoGP Francesco  Bagnaia, κατάφερε να πάρει το δίπλωμα μοτοσυκλέτας Α3, στην Ιταλία.

 

Απάντηση